113 lanceert gratis online training zelfmoordpreventie

Stichting 113 Zelfmoordpreventie lanceert een gratis online training waarmee iedereen kan helpen zelfmoord te voorkomen. Met de campagne wordt de kijker door middel van een online commercial, impact-video’s en een interactieve video aangespoord om mogelijke suïcidale gevoelens bij mensen in zijn of haar omgeving te herkennen.

Doelgroep zelfmoordpreventie

In je werk, maar ook privé, kun je mensen ontmoeten die (mogelijk) suïcidale gedachten hebben.  113 Zelfmoordpreventie richt de campagne vooral op mannen van middelbare leeftijd en hun omgeving. Binnen deze groep komt, volgens recente cijfers, suïcide het vaakst voor.

Help mee

Help mee zelfmoord voorkomen en ga het gesprek aan met die ene vriend/ collega /familielid/ sportmaat die mogelijk zelfmoordgedachten heeft. Leer hoe te signaleren, door te vragen en samen hulp te zoeken. Doe de online training.

Contact

Heb je last van depressieve gevoelens of maak je je zorgen om iemand anders? Neem dan in eerste instantie contact op met je huisarts en vraag om een verwijzing. Wil je direct contact bel 088 226 76 26 of mail ons.

Meer over: Depressie
Bijgewerkt: 20 januari 2020