Autisme Kennis Centrum: ‘Life, Animated’


In filmtheater ‘t Hoogt in Utrecht organiseerde ons Autisme Kennis Centrum gisterenavond samen met Stumass (een organisatie die zich richt op studenten met autisme) een speciale voorstelling van de indrukwekkende documentaire ‘Life, Animated’.

Cliënten van het Autisme Kennis Centrum konden gratis naar de voorstelling. Het was een zeer geslaagde avond, de zaal zat zo goed als vol. Na afloop spraken we met een kleine groep (cliënten, naasten en hulpverleners) over de huidige hulpverlening voor autisme in Nederland. Snel werd duidelijk dat er sterk behoefte is om te praten over dit soort onderwerpen. Wij als Autisme Kennis Centrum, vinden het heel belangrijk om op dit soort avonden hiervoor een platform te bieden.

‘Life, Animated’

‘Life, Animated’ is een documentaire over de 23-jarige Owen Suskind. Owen is een energiek praatgraag jochie, dat op z’n derde plotseling stopt met spreken. Autisme doet hem afglijden in een zwijgzame eigen wereld. Vier jaar gaan voorbij, waarin Owen niet te bereiken is, enkel door Disney-films. Dan vraagt zijn vader met een handpop van een Disney film aan Owen: “Hoe is het nou om jou te zijn?” Uit het niets krijgt hij meteen antwoord terug, recht uit diezelfde Disney-film.

Bekijk de trailer:

Autisme Kennis Centrum

Ons Autisme Kennis Centrum biedt (AKC) hooggespecialiseerde diagnostiek en behandeling aan volwassenen vanaf 18 jaar met (een vermoeden van) een autismespectrumstoornis (ASS). Belangrijke speerpunten zijn innovatie en wetenschappelijk onderzoek. Het AKC vindt het belangrijk dat het wetenschappelijk onderzoek gericht is op het verbeteren van de kwaliteit van leven van mensen met ASS.

We hebben vestigingen in Utrecht, Arnhem en ‘s-Hertogenbosch.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Bel dan 088 226 76 26 of meld je hier aan.

Meer over: Autisme
Bijgewerkt: 5 april 2017