Autisme Kenniscentrum sluit contracten af met zorgverzekeraars in 2019

Het Autisme Kenniscentrum is er voor volwassenen vanaf 18 jaar met (een vermoeden van) een autismespectrumstoornis (ASS). In 2019 heeft het Autisme Kenniscentrum contracten met VGZ, ASR, DSW en Zilveren Kruis afgesloten. Het kan bij een vermoeden van ASS verstandig zijn hier, bij de keuze van je zorgverzekeraar in 2019, rekening mee te houden. Ben je al verzekerd bij een van deze zorgverzekeraars, dan heb je geen omkijken naar de betaling. Die handelen wij afhankelijk van je zorgpolis zelf met de verzekeraar af. Er geldt wel een eigen risico.

Wat doet het AutismeKenniscentrum?

Het Autisme Kenniscentrum helpt mensen met ASS en hun omgeving wanneer zij ondersteuning nodig hebben. We vinden het belangrijk om de bevindingen van wetenschappelijk onderzoek over kwaliteit van leven bij ASS in de praktijk toe te passen.Het Autisme Kenniscentrum biedt ook behandelmogelijkheden. Hierbij gaat het om kortdurende behandelingen, tot zo’n vijftien gesprekken. Deze behandeling heeft altijd een duidelijk doel en een specifieke methodiek.

Niet-gecontracteerde zorg

Naast de gecontracteerde zorg bieden we ook niet-gecontracteerde zorg aan. In dat geval hebben wij geen door de zorgverzekeraar bepaalde maximum budgetten per jaar. Afhankelijk van je zorgverzekeraar betaal je een eigen bijdrage, maar die kan nooit meer zijn dan 20% van de behandeling zelf. Als cliënt kun je in de gecontracteerde zorg, ondanks gemaakte afspraken te maken krijgen met lange wachtlijsten of  niet vrij zijn om te kiezen voor een bepaalde behandeling. Wij blijven in 2019 daarom ook niet-gecontracerde zorg aanbieden, zodat we iedereen de best mogelijke psychologische zorg kunnen bieden.

Snel terecht

Wij hebben meestal korte wachttijden. Wil je weten wat het Autisme Kenniscentrum voor jou kan betekenen? Bel 088 2267626 of mail ons. Voor diagnostiek of behandeling bij het Autisme Kenniscentrum heb je altijd een verwijzing nodig van je huisarts Heb je al een verwijzing? Meld je dan online aan, dan nemen we contact met je op.

Meer over: Autisme, Autisme Kenniscentrum
Bijgewerkt: 10 december 2018