Autisme Kenniscentrum

van Dokter Bosman

Over het Autisme Kenniscentrum

Het Autisme Kenniscentrum is er voor volwassenen vanaf 18 jaar met (een vermoeden van) een autismespectrumstoornis (ASS).

We vinden het belangrijk om de bevindingen van wetenschappelijk onderzoek over kwaliteit van leven bij ASS in de praktijk toe te passen. Het Autisme Kenniscentrum helpt mensen met ASS en hun omgeving wanneer zij ondersteuning nodig hebben. Het Autisme Kenniscentrum biedt ook behandelmogelijkheden. Hierbij gaat het om kortdurende behandelingen, tot zo’n vijftien gesprekken. Deze behandeling heeft altijd een duidelijk doel en een specifieke methodiek.

Psycho-educatie

Onze training psycho-educatie ASS is ontwikkeld door het Autisme Kennis Centrum van Dokter Bosman omdat de bestaande psycho-educatie vaak onvoldoende aansluit op volwassenen met ASS.

Bibliotherapie Autisme

Er wordt veel gezegd en geschreven over autisme. Dit is een overzicht van interessante vindplaatsen op het internet en in het echt.

Onze hulp

Je kunt bij ons terecht voor gespecialiseerde diagnostiek en behandelingen op het gebied van autisme. Onze specialisten maken gebruik van valide en betrouwbare instrumenten en bekijken of er sprake is van ASS en/of een andere diagnose. Daarnaast bieden wij uiteenlopende behandelingen voor mensen met autisme.

Snel terecht

Wij hebben meestal korte wachttijden. Ook bij ons lopen deze momenteel echter wat meer op dan u van ons gewend bent. Dit is een tijdelijke situatie.

Afhankelijk van je verzekeraar betaal je een eigen bijdrage, maar die kan nooit meer zijn dan 20% van de behandeling zelf. Kijk bij de veel gestelde vragen en de voorwaarden van je polis voor meer informatie.

Contact

Wil je weten wat het Autisme Kenniscentrum voor jou kan betekenen? Neem dan contact op via het formulier hieronder. Voor diagnostiek of behandeling bij het Autisme Kenniscentrum heb je altijd een verwijzing nodig van je huisarts . Heb je al een verwijzing? Meld je dan online aan, dan nemen we contact met je op.

Contact