Autismeweek 2019 bij het Autisme Kenniscentrum

Van 30 maart t/m 6 april vindt de Autismeweek 2019 plaats. Hierin vraagt het Autisme Kenniscentrum, onderdeel van Dokter Bosman, aandacht voor de ongeveer 200.000 mensen met autisme in ons land.

Wereld Autisme Dag

Door de Verenigde Naties is 2 april uitgeroepen tot Wereld Autisme Dag – over de hele wereld worden die dag activiteiten georganiseerd om autisme onder de aandacht te brengen van een groot publiek.

De kracht van autisme op de werkvloer

Het thema van de Autismeweek 2019 is Autisme werkt!. Veel mensen met autisme beschikken over positieve eigenschappen, zoals oog voor detail, eerlijkheid, loyaliteit en het vermogen om systemen te analyseren. Ook hebben zij vaak waardevolle ‘speciale interesses’, onderwerpen waar zij álles van weten.

Zorgen voor diversiteit

Werknemers met autisme zorgen voor diversiteit in een bedrijf, een belangrijke grondstof voor innovatie. Een divers werknemersbestand is ook een uiting van ‘maatschappelijk verantwoord ondernemen’, Dit is steeds vaker één van de selectiecriteria voor aanbestedende partijen. Werknemersaar met autisme leveren ook op een andere manier voordeel op. In bedrijven waar openlijk gesproken kan worden over beperkingen, kennen een betere werksfeer. Dit heeft minder verzuim door stress en ziekte tot gevolg.

Aan het werk met autisme

Duizenden mensen met autisme willen en kunnen aan het werk, bijvoorbeeld in de zorg, de techniek, de ict, het onderwijs of bij de overheid.
Werk dat aansluit bij de passies en sterke kanten van mensen met autisme heeft de meeste kans van slagen, zo blijkt uit onderzoek. Onze boodschap: laten wij ons vooral richten op de sterke kanten van mensen met autisme, in plaats van op de dingen die hen minder goed afgaan.

Evenementen bij Autisme Kenniscentrum

In Nijmegen en Utrecht organiseren wij een spelletjesavond en in Den Bosch een heuse Pubquiz. Lijkt het je leuk om op een informele manier nieuwe mensen te leren kennen? Dan ben je welkom! Er wordt gezorgd voor hapjes en drankjes.  In Nijmegen op woensdag 3 april van 19:00uur tot 21:30 uur. Het aanmelden kan hier. In Utrecht om op 3 april van 19:00uur tot 22:00 uur. Meld je hier aan. De Pubquiz in Den Bosch is op 3 april van 19:30 uur – 21:30 uur. Aanmelden kan hier.

Contact

Twijfel jij, je partner autisme heeft? Neem dan contact op met het het Autisme Kenniscentrum. Wij kunnen de diagnose stellen en bieden verschillende behandelmogelijkheden. Je kunt bellen met 088 226 76 26 of mail ons. De eerste stap is altijd een bezoek naar de huisarts voor een verwijzing.

Meer over: Nieuws
Bijgewerkt: 22 maart 2019