Depressie-app meet terugval bij een depressie

depressie-app

iFeel is een app waarmee op tijd gesignaleerd kan worden dat een cliënt met een depressie of PTSS een terugval heeft. De app meet, op basis van het gebruik van de mobiele telefoon, significante afwijkingen ten opzichte van het normale gedrag van de gebruiker. De gebruiker hoeft hiervoor zelf geen input te geven. iFeel kan vervolgens de gebruiker of iemand in zijn omgeving een signaal geven dat er mogelijk iets mis is.

Depressie-app innovatieprijs

E-mence heeft donderdagavond de eerste VZVZ-Innovatieprijs gewonnen. De VZVZ (Vereniging van Zorgaanbieders voor Zorgcommunicatie) is verantwoordelijk voor de uitwisseling van medische gegevens. Het innovatiecentrum voor geestelijke gezondheidszorg (ggz) kreeg de prijs voor het idee om de app iFeel te koppelen aan bestaande e-health-platformen in de ggz. Die kan daardoor breder en worden ingezet voor patiënten met een depressie of posttraumatische stress stoornis (PTSS).

Persoonlijke aanpak

Met deze nieuwe e-health toepassingen kunnen cliënten steeds beter begeleid worden. Het past bij een persoonlijke aanpak zoals Dokter Bosman die voorstaat in haar diagnose en behandeling. Dokter Bosman e-health biedt diverse online trainingen die cliënten zelf of met een behandelaar kunt volgen.

Bron: skipr

Meer over: E-health, Ggz, Nieuws
Bijgewerkt: 10 oktober 2017