We ondersteunen je als organisatie bij het optimaliseren van de mentale gezondheid van jouw werknemers. Dit doen we door middel van Supervisie, Intervisie & Mindfulness.

Supervisie

Supervisie is een persoonlijk leertraject waarbij je onder leiding van een supervisor reflecteert op jouw beroepsmatig handelen. Hierdoor verbetert jouw stijl van werken. In het contact met mensen in jouw werksituatie kom je namelijk altijd jezelf tegen. Jouw kwaliteiten, jouw sterke- en ook zwakke kanten, of de nog niet ontwikkelde kanten. Jouw persoon, jouw uitstraling en jouw presentatie roepen iets op bij een ander. Dat kan zowel positief als negatief zijn. Ben je je daar bewust van? En wat brengt jouw gedrag teweeg bij anderen? En wat doet het gedrag van die ander dan bij jou? Tijdens de supervisie leer je nadenken over jezelf, je ziet wie je bent en je reflecteert over jouw functioneren.

Intervisie

Gestructureerde leertrajecten die gericht zijn op deskundigheidsbevordering. Deze leertrajecten worden uitgevoerd in een kleine groep. In deze groep worden vraagstukken besproken die te maken hebben met jouw functioneren als professional. Je leert van o.a. mededeelnemers te reflecteren op je eigen handelen en dat van jouw collega’s om zo tot een effectieve omgang te komen.

Mindfulness

In veel organisaties is de stress hoog. Grote werkdruk, hoge prestatie-eisen, terugkerende en/of langdurige reorganisaties, hoog ziekteverzuim en burn-outs. Dit alles vraagt veel van de individuele medewerker. Uit onderzoek naar de effecten van een Mindfulness training blijkt dat het een positief effect heeft op stress, mentale vaardigheden, productiviteit en onderlinge verhoudingen op het werk. Dokter Bosman geeft Mindfulness trainingen aan individuele medewerkers en verzorgt trainingen binnen jouw organisatie.

Neem contact met ons op

Signaleer jij complicaties binnen jouw organisatie en wil je graag in gesprek met een professional? Neem vrijblijvend contact op met Dokter Bosman. Onze specialisten staan klaar om naar je te luisteren en geven je graag advies. Bel ons op 088 226 76 26 en vraag naar Plus van Dokter Bosman.

Bijgewerkt: 29 september 2016