Eén loket voor psychosociale gevolgen coronacrisis

Als je vragen hebt over psychosociale gevolgen van de coronacrisis kunnen je vanaf vandaag terecht bij het Informatie- en Verwijscentrum COVID-19 (IVC). Het centrum biedt actuele, toegankelijke en betrouwbare informatie

Mentale gezondheid

Wat onze mentale gezondheid betreft kan het zijn dat je gebukt gaat onder stress en emoties, bijvoorbeeld omdat je rouwt om het verlies van een dierbare die aan het virus is overleden. Of omdat je je baan kwijt bent of omdat je sterk in inkomen achteruit bent gegaan. Zorgverleners die onder zware omstandigheden patiënten verplegen. Jongeren die hun contacten missen. En meer in algemene zin, mensen die door deze crisis het gevoel hebben het perspectief op de toekomst kwijt te zijn. Hiervoor is adequate hulp beschikbaar.

Digitaal verwijscentrum

Het digitale informatie- en verwijscentrum, is bereikbaar via www.rivm.nl/ivccorona. Het is in samenwerking met het RIVM ontwikkeld door ARQ Nationaal Psychotrauma Centrum. De komende tijd bouwt het IVC zijn werkzaamheden verder op en het is voor tenminste twee jaar actief.

Juist nu digitaal

We zetten alles op alles om er juist in deze lastige tijd er voor je te zijn. Heb je hulp nodig? En wil je graag in gesprek met een professional? Bel ons op 088 226 76 26 of mail ons. De eerste stap is altijd een bezoek naar de huisarts voor een verwijzing.

Bron: Rijksoverheid.nl

Meer over: Nieuws
Bijgewerkt: 20 mei 2020