ADHD

Relaxen met ADHD? Dat kan met mindfulness. Een training mindfulness leert kinderen met ADHD bewust te worden van wat er in hun hoofd omgaat. Het resultaat? De concentratie verbetert en hyperactief- en impulsief gedrag vermindert.

Mindfulness?

Mindfulness is gebaseerd op meditatietechnieken. Met behulp van meditatie-oefeningen (ademhaling en lichaamsgewaarwording) leer je anders omgaan met gedachten. Je leert gedachten niet als waarheid te zien maar enkel als gedachten. Zo accepteer je gedachten zoals ze zijn en weet je dat ze ook weer kunnen verdwijnen. Als je weet hoe je dit kunt sturen, weet je ook hoe je afstand kunt nemen van de spinsels en drukte in je hoofd. Zoals je in de sportschool je spierballen traint, train je met mindfulness ‘je aandachtsspier’. Maar dan zonder zweet en sportschool.

Waarom werkt mindfulness bij kinderen met ADHD?

Kinderen met ADHD leren via mindfulness bewust te worden van wat er in hun hoofd omgaat. Ze leren grip te krijgen op afdwalende gedachten, lichamelijke spanning en woede. Hierdoor kunnen ze beter omgaan met hun gevoelens, reageren ze bewuster en zijn ze minder impulsief. Daarbij speelt mindfulness in op de problemen die vaak gepaard gaan met ADHD. Zo vermindert het bijvoorbeeld stress- en angstklachten. En dat zorgt weer indirect voor een betere concentratie.

Neem contact op

Ben je benieuwd wat mindfulness kan betekenen voor jouw kind? Bel ons op 088 226 76 26 of meld je hier aan.

 

Meer over: ADHD
Bijgewerkt: 25 april 2016