Nieuwe druk kinderboeken over ADD: ADDaisy en ADDavid

Begin juni verschijnen de herdrukken van de boeken ADDaisy en ADDavid. Maart 2019 is al het het nieuwe ADD lied verschenen.

Tirtsa Ehrlich

Tirtsa Ehrlich werkt als gezondheidszorgpsycholoog bij Dokter Bosman Amsterdam (specialistische praktijk in ADHD en ASS). Tirtsa heeft zich de laatste 15 jaar gespecialiseerd in de diagnostiek en behandeling van kinderen met ADHD en de begeleiding van hun ouders. Ze is op meerdere praktijken betrokken geweest bij de oprichting en coördinatie van het aanbod. Voor kinderen met ADD schreef zij ‘ADDaisy’ en ‘ADDavid’. Voor jongeren en jongvolwassenen met ADD schreef zij de inmiddels 5e druk van ‘Wonderlijke wazigheid’.

ADDavid en ADDaisy

ADDavid en ADDaisy zijn voorlichtingsverhalen voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Voor kinderen met en zonder de diagnose maakt het duidelijk wat ADD is zodat meer begrip kan ontstaan. De boeken zijn voor kinderen, ouders, kindertherapeuten en leerkrachten geschreven. Met illustraties van Joanne Luijmes.

Eerder (2010-2012) verschenen de kinderboeken ADDaisy en ADDavid bij SWP, met een speciaal bij de boeken gemaakt ADD lied. Dit lied kon wel een ‘remake’ gebruiken vonden zowel de lezertjes van de kinderboeken als de maakster van het lied, Hannah Borst. En geheel belangeloos heeft zij dan ook een hippere sprankelende versie van het ADD lied gemaakt. Het is een lied dat kinderen aanspreekt en vergelijkbaar met liedjes van Kinderen voor Kinderen en Klokhuis over ADHD. Alleen over ADD was er nog niet zo een cool lied, nu wel!

Informatie

Voor meer informatie over de boeken en om het ADD lied te beluisteren, Klik op ADDaisy of op ADDavid en hier voor het ADD lied. En het lied is ook te beluisteren op onder andere  Spotify, iTunes & Apple Music, Dezer, Google Play en Amazon.

Meer over: ADHD
Bijgewerkt: 28 mei 2019