In lijn met het heropstarten van de reguliere zorg in ziekenhuizen, schalen wij ook op naar het ‘nieuwe normaal’. We vinden het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen gezond blijven tijdens de corona-crisis. Wij houden ons daarom aan de richtlijnen van het RIVM.

Voorbereiding

We doen er alles aan om onze fysieke ruimtes zo in te richten dat, met in achtneming van de anderhalve meter richtlijn, ook face to face contact weer mogelijk wordt. Of een afspraak digitaal of face to face op de vestiging kan plaatsvinden is in afstemming tussen cliënt en behandelaar.

Toch vragen wij er begrip voor dat de coronacrisis ons ook de komende tijd zal dwingen om de zorg anders in te richten dan we tot half maart gewend waren. Voor sommige cliënten lijkt beeldbellen overigens een welkome vorm van behandeling.

Ga naar de huisarts

Het aantal doorverwijzingen naar de basis ggz en de specialistische is sinds de uitbraak van de coronacrisis met de helft gedaald. Terwijl uit onderzoek van het Trimbos-instituut blijkt dat vermoedelijk meer mensen dan voor de crisis kampen met psychische klachten. Dokter Bosman hoopt dat mensen niet schromen om hiervoor hulp te vragen. Blijf niet onnodig lang doorlopen met psychische klachten maar ga ermee naar de huisarts

Contact

Heb je hulp nodig? En wil je graag in gesprek met een professional? Bel ons op 088 226 76 26 of mail ons. De eerste stap is altijd een bezoek naar de huisarts voor een verwijzing.

Meer over: Nieuws
Bijgewerkt: 15 mei 2020