Michiel Bosman, psychiater

Michiel is een psychiater die anders dan anderen kijkt naar de geestelijke gezondheidszorg. Hij is het meest geïnteresseerd in opties die anderen onmogelijk achten. Er zit teveel nieuwsgierigheid avontuur en vasthoudendheid in zijn donder. Wie vernieuwend wil zijn, moet boven het maaiveld durven uitsteken.

In de geestelijke gezondheidszorg verbetert hij de toegankelijkheid met een persoonlijke touch. Kijken wat een cliënt en zijn omgeving echt nodig hebben.

Michiel Bosman studeerde geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam. Zijn artsexamen behaalde hij in 1995. Vervolgens specialiseerde hij zich tot psychiater. Hij promoveerde aan de Oklahoma State University in de Verenigde Staten in 2015 met een onderzoek naar Evidence-Based Management. Naast zijn werkzaamheden voor Dokter Bosman is hij bestuurslid van Platform Meer GGZ, de branche-organisatie voor ondernemende GGZ-instellingen.

Michiel Bosman voor de media

Voor de media is hij direct en ad hoc te benaderen voor een interview, achtergrondartikel of publiek optreden op landelijke en regionale radio, TV, krant en social media.

Michiel kan direct benaderd worden over inhoudelijke thema’s in de geestelijke gezondheidszorg, zoals ADHD, depressie, burn-out, angststoornissen en Autisme. Zijn kijk op de geestelijke gezondheidszorg gaat verder dan alleen vakinhoudelijk.

Contact met Michiel Bosman

Michiel Bosman is te bereiken op 088 226 78 88 of media@dokterbosman.nl

Michiel Bosman in de media

Hij verschijnt regelmatig in de media om zijn visie te geven over de geestelijke gezondheidszorg. Zoals over de wachttijden of de Jeugdzorg of over inhoudelijke onderwerpen als depressie, ADHD of autisme. Hij is niet bang zich daarover uit te spreken.

Over de wachtlijsten in de geestelijke gezondheidszorg. (2018)

Michiel Bosman over over Philip O (2017)

Noodklook voor de jeugdzorg (2016)

De geestelijke gezondheidszorg in Nederland (2015)

Depressieve jongeren krijgen moeilijk hulp (2017)

Chaos dreigt voor kinderen (2017)

Angst bij kinderen na de aanslag in Manchester (2017)

Downloads foto’s Michiel Bosman

Klik op  de afbeelding om een grotere versie te downloaden

Publicaties

  • Characteristics of a Freelance Community Sample with ADHD and their Views of Online Therapy What Drives the Turkers?
  • Prevalence of ADHD in the Online Gig Economy
  • Plicht tot Zorg – Opinieartikel in Binnenlands Bestuur
  • Marketing a Paradigm Shift: How to Sell the Evidence- Based Management Approach Managers’
  • Attitudes toward Adoption of Evidence- Based Management: An International Comparison
  • Do “C” students put the “C” in CEO: Aligning Motivations to performance in Work and School Environments
  • A Mindful Service. An empirical study of the effect of mindfulness training on customer-employee relationship Multi Source Feedback among physicians, is it effective?
  • A Rapid Evidence Assessment Innovation and Entrepreneurship in Healthcare Management –
  • A Panel Discussion Bridging the Research/Practice Gap in Healthcare Management – Examples from the Center for Health Systems Innovation and the Center for Evidence Based Management