Pita van Arkel nieuwe directeur Dokter Bosman

Pita van Arkel is de nieuwe directeur van Dokter Bosman. Met de aanstelling van Van Arkel laten we een roerige periode achter ons. Dokter Bosman richt zich met dank aan gemeenten, zorgverzekeraars en investeerder DRB Participaties nu, onder leiding van een volledig nieuwe directie, op de toekomst.

Nieuw directieteam

Naast Pita van Arkel is Stef Hinfelaar benoemd als financieel directeur en Lidewij Knook benoemd als directeur zorg. Lidewij Knook is al lang actief binnen Dokter Bosman en kent de organisatie door en door. Pita van Arkel krijgt als opdracht de organisatie naar een hoger niveau te brengen en samen met alle partijen te werken aan persoonlijke zorg van goede kwaliteit. Met Pita van Arkel heeft Dokter Bosman een directeur binnengehaald die haar sporen in de zorg heeft verdiend.

Ervaring aan het roer

Van Arkel was zes jaar board member bij onder andere Promedico ICT. Pita van Arkel heeft bij Promedico laten zien dat ze succesvol leiding kan geven aan een bedrijf dat actief is op het snijvlak van zorg en ICT. Onder haar leiding is Promedico uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende softwareleveranciers in de zorg.

Van Arkel is blij dat er nu weer wat meer rust is rond de organisatie. De blik kan na een roerige periode weer op de toekomst: “De vraag naar geestelijke gezondheidszorg en de complexiteit van de zorgvragen neemt toe, terwijl overheidsbudgetten nauwelijks groeien. Tegelijkertijd vragen de regeldruk, zorgkosten, wachttijden en personeelstekorten om slimme oplossingen”, aldus Pita van Arkel. “Om die vraag goed te kunnen beantwoorden gaan we extra investeren in huidige en toekomstige medewerkers en blijven we innoveren om nieuwe vormen van persoonlijke zorg mogelijk te maken.”

eHealth en IT-innovatie

De komende periode hebben eHealth-oplossingen en IT-innovatie extra aandacht. Van Arkel wil de zorg beter maken en digitalisering speelt daar volgens haar een belangrijke rol in: “Bij Dokter Bosman investeren wij in nieuwe online oplossingen in combinatie met ambulante dienstverlening. Doel is om de problematiek rond wachttijden op te lossen, zorgkosten beter te beheersen en zorg te leveren die beter aansluit op de behoeften van cliënten. Ook werken we als eerste GGZ-organisatie in Nederland volgens de principes van Positieve Gezondheid. Daarmee ligt de focus minder op ziekte en meer op gezondheid, gedrag en zelf de regie voeren. Technologie moet worden benut om nieuwe vormen van zorg mogelijk te maken,” laat Pita van Arkel weten.

Meer over: Nieuws
Bijgewerkt: 26 februari 2020