Samenwerking Dokter Bosman en Amsterdam UMC

Dokter Bosman is een samenwerking aangegaan met het Amsterdam UMC in het kader van de HERSTELstudie. Onlangs zijn de eerste cliënten geïncludeerd voor de pilotstudie.

Depressie maatschappelijk probleem

Elk jaar hebben maar liefst 550.000 mensen een depressieve periode in hun leven. Depressie staat dan ook al jarenlang bovenaan de lijstjes van grootste oorzaak van ziekteverzuim en hoogste ziektelast en is daarmee een belangrijk probleem voor de volksgezondheid. Een tijdige herkenning en een snelle, adequate behandeling zouden veel leed kunnen voorkomen.

Belang bijdrage onderzoek herstelstudie? 

Een op de vijf mensen maakt gedurende het leven een depressie door. Ongeveer een op de drie mensen knapt maar gedeeltelijk op van een depressie. Er blijven dan nog kenmerken van een depressie aanwezig. Dit gaat gepaard met een hogere kans op terugval en lagere kwaliteit van leven. Het doel van de HERSTEL-studie is daarom te onderzoeken of de inzet van een computerspel naast een psychologische training helpt om volledig te herstellen, terugval te voorkomen en de kwaliteit van leven te verbeteren.

Voor meer informatie zie www.herstelstudie.nl.

Meer over: Depressie, Nieuws
Bijgewerkt: 28 april 2021