Toegankelijke informatie over autisme bij jonge kinderen

autisme jonge kinderen

Op de nieuwe website ‘Autismejongekind.nl’ staat voor ouders én professionals toegankelijke informatie over autisme bij jonge kinderen. Belangrijk, want vooral tijdens de eerste levensjaren kan de ontwikkeling van het brein nog positief worden beïnvloed.

Voor ouders en professionals

Op Autismejongekind.nl vinden ouders en hulpverleners antwoorden op deze vragen. Ook kunnen zij de zogeheten CoSoS invullen, een screeningslijst voor ontwikkelingsproblemen op sociaal en communicatief gebied. Ter inspiratie staan er op de website ook veel ervaringsverhalen van ouders en zorgprofessionals (zoals huisartsen, jeugdartsen en gedragsdeskundigen).

Autismejongekind.nl

Het platform Autismejongekind.nl geeft informatie en handvatten aan professionals die betrokken zijn bij jonge kinderen (0–6 jaar) met (een vermoeden van) ontwikkelingsproblemen. Op de website staan diverse scholingsmodules op het gebied van vroegherkenning, diagnostiek en behandeling

Film ‘Is mijn kind anders?’

Op Autismejongekind.nl/vroegherkenning staat de voorlichtingsfilm: ‘Is mijn kind anders?’ Hierin komen zowel ouders als professionals aan het woord. Misschien wel de belangrijkste boodschap uit de film: tijdig passende hulp aan kind én ouders is belangrijker dan een ‘label’ zoals autisme. Een diagnose is dan ook lang niet altijd nodig om hulp te kunnen krijgen. Het gaat er vooral om dat ouder(s) en kind zich gesteund voelen en de ontwikkeling van het kind weer op gang komt.

Contact

Wanneer is er reden tot zorg over de ontwikkeling van dat kinderbrein op sociaal en communicatief gebied? En als je je zorgen maakt, wat kun je dan doen? Twijfel je of je kind autisme heeft? Dan kun je terecht bij Dokter Bosman. Wij kunnen de diagnose stellen en bieden verschillende behandelmogelijkheden. Bel ons op 088 226 76 26 of vul het contactformulier in. Meer over autisme bij jonge kinderen lees je in ons dossier.

bron: vakbladvroeg

Meer over: Autisme, Nieuws
Bijgewerkt: 16 november 2018