Vakantie en autisme: vier tips om het beste uit je vakantie te halen

vakantie en autisme

Ieder jaar gaan duizenden Nederlanders op vakantie. Uiteraard zitten daar ook mensen met autisme bij. Voor iemand met autisme kan op vakantie gaan heel prikkelrijk, stressvol en onvoorspelbaar zijn. Wij geven je daarom vier tips om het beste uit je vakantie te halen.

Vakantie en autisme, onze tips

Tip 1 Zorg voor structuur

Zorg voor structuur door je vakantie goed te plannen. Hiermee maak je de vakantie overzichtelijker en voorspelbaarder. Plan ook wat tijd vrij voor onverwachte gebeurtenissen, zo houd je het overzicht.

Tip 2 Informeer

Informeer naar de bestemming, de omgeving, faciliteiten, reistijd etc. Door je te verdiepen in de vakantie, hoe het eruitziet en wat de mogelijkheden zijn, maakt de vakantie voorspelbaar en zorgt ervoor dat je niet overweldigt raakt door alle prikkels.

Tip 3 Pak je rust

Zorg dat je kleine rustmomenten inplant tijdens je vakantie waarop je even tot jezelf kan komen. Deze rustmomenten zorgen ervoor dat je de volgende dag weer leuke activiteiten kan ondernemen.

Tip 4 Probeer je te focussen op positieve dingen

Bedenk waar je naar uitkijkt op vakantie en focus je daarop. Natuurlijk zijn er ook minder positieve dingen aan op vakantie gaan, maar er zijn ook veel positieven waar je je op kan richten. Zoals de activiteiten die je gaat ondernemen en de dingen die je gaat zien.

En onthoudt: een goede voorbereiding is het halve werk.

Contact

Wil je graag in gesprek met een professional? Neem dan vrijblijvend contact op met Dokter Bosman. Onze specialisten staan klaar om naar je te luisteren en geven je graag advies. Bel 088 226 76 26 of mail ons.

Meer over: Autisme, Nieuws
Bijgewerkt: 17 juli 2018