Volwassenen met autisme gezocht voor onderzoek

De Universiteit van Amsterdam (UvA) doet sinds enkele jaren onderzoek naar veroudering bij volwassenen met een autismespectrum diagnose (ASD) of een aandachtsdeficiëntie-/hyperactiviteitsstoornis (ADHD).

Doel onderzoek

Het doel van het onderzoek is meer inzicht verkrijgen in veroudering bij mensen met en zonder ASD en/of ADHD, waarbij ze willen weten wie stabiel blijft, achteruitgaat of zelfs vooruitgaat en welke factoren hier invloed op hebben.

Gezocht

Voor dit onderzoek zijn ze nog op zoek naar mannen zonder autisme tussen de 30 en de 50 jaar. Ook zoeken ze nog naar nog autistische vrouwen en mannen tussen de 70 en 90. U kunt meer lezen over het onderzoek in deze flyer.

Informatie

Mocht je na het lezen van deze brochure interesse hebben in deelname aan het onderzoek, ken je iemand die wel zou willen deelnemen, of wil je meer informatie ontvangen, dan kun je contact opnemen met Tulsi Radhoe of Carolien Torenvliet (aging@adhd-autisme.nl. Voor meer informatie over de resultaten uit vorige onderzoeken, kun je kijken op www.dutcharc.nl

Meer over: ADHD, Autisme
Bijgewerkt: 9 januari 2020