Wij vinden dat geestelijke gezondheidszorg beter moet en beter kan. Dat doen we onder andere door deel te nemen aan wetenschappelijk onderzoek. Op deze manier leveren we een belangrijke bijdrage aan de kennisontwikkeling en de verbetering van de (digitale) zorg. Dokter Bosman werkt hiervoor samen met universiteiten. Het onderzoek bij ons is ingedeeld in twee pijlers.

Onze pijlers voor onderzoek

Pijler 1

Positieve gezondheid

Pijler 2

Doelmatige digitale zorg

Autisme Kenniscentrum

Het Autisme Kenniscentrum is onderdeel van Dokter Bosman. We vinden het belangrijk om de bevindingen van wetenschappelijk onderzoek over kwaliteit van leven bij Autisme Spectrumstoornis (ASS)  in de praktijk toe te passen. Het Autisme Kenniscentrum helpt mensen met ASS en hun omgeving wanneer zij ondersteuning nodig hebben.

Wat betekent dit voor jou? 

Het kan zijn dat aan je gevraagd wordt om mee te werken aan een onderzoek. Bijvoorbeeld door de afname van een vragenlijst of door gebruik te maken van geanonimiseerde informatie uit je dossier of door je te attenderen op onderzoek waarvoor je in aanmerking komt.

Nieuwsgierig geworden naar onze wetenschappelijke publicaties? Bekijk het overzicht van professionele en wetenschappelijke publicaties door onze medewerkers.

Samenwerken?

Dokter Bosman levert graag een bijdrage aan onderzoek. Wil je weten wat er mogelijk is? Neem contact op met onderzoekscoördinator Sylke Toll.

Inkomende verzoeken worden door onze multidisciplinaire onderzoekscommissie beoordeeld op kwaliteit, relevantie, passendheid en haalbaarheid. De leden van deze commissie komen samen tot een afgewogen keuze over deelname. De onderzoekscommissie bestaat uit:

  • Sylke Toll – Orthopedagoog generalist
  • Hyke Tamminga – i.o.t. GZ-psycholoog kind en jeugd 
  • Rianne Bosman – Orthopedagoog en universitair docent
  • Jurrijn Koelen – GZ-psycholoog en universitair docent
  • Tom Witteveen – Kinderarts
  • drs. Kim Helmus – Klinisch psycholoog en promovenda