Anneloes Vree startte in 2010 als psychodiagnostisch medewerker bij het toenmalige Bosman GGZ in Woerden. Inmiddels is ze GZ-psycholoog en is ze bijna klaar met haar opleiding tot klinisch psycholoog kind en jeugd. Ze vertelt waarom ze al 10 jaar met zo veel plezier bij Dokter Bosman werkt.
Na mijn afstuderen heb ik een tijdje bij een vrijgevestigde praktijk gewerkt, tot een oud-studiegenootje me wees op Bosman GGZ, een toen nog relatief kleine, startende organisatie. Ik stuurde een open sollicitatie en ging aan de slag als psychodiagnostisch medewerker op de locatie in Woerden en al snel als basispsycholoog op verschillende locaties, waaronder ook Utrecht en Castricum.
Sinds 2014 werk ik op de locatie in Amsterdam, van origine een ADHD-praktijk. Voor mijn opleiding tot klinisch psycholoog onderzoek ik de effectiviteit van de psycho-educatiegroep voor kinderen met ADHD, ontwikkeld door mijn collega Tirtsa Ehrlich.
Ik vond het belangrijk om te specialiseren. Ik ben altijd bezig met mijn eigen ontwikkeling als therapeut en de opleiding tot klinisch psycholoog geeft de verdieping die ik zoek, onder andere op het gebied van complexe diagnostiek en behandeling. Dokter Bosman biedt gelukkig veel ruimte voor ontwikkeling, verdieping en innovatie, zowel voor de organisatie als geheel als op individueel niveau.
Als je iets wilt leren, veranderen of bespreken is er heel veel mogelijk. Wetenschappelijk onderzoek krijgt steeds meer vorm en er worden steeds meer in company cursussen aangeboden. Voor alle medewerkers zijn er opleidingsbudgetten en –plannen. Ook vakinhoudelijk gebeurt er van alles. We werken met het concept Positieve Gezondheid en willen systeemdenken nog meer gaan integreren in de behandelingen. Dit sluit mooi aan bij de visie van Dokter Bosman, waarin het voeren van eigen regie, het betrekken van de omgeving en een positieve aanpak centraal staan.
Wat ik waardeer aan Dokter Bosman als organisatie én als werkgever is de flexibiliteit. De overgang naar digitaal werken in coronatijd verliep bijvoorbeeld erg goed, en bij mijn recente verhuizing naar een andere stad kreeg ik de mogelijkheid om zelf mijn dagen in te delen en deels thuis te werken.
Dokter Bosman is een dynamische organisatie. Die dynamiek moet natuurlijk wel bij je passen, je moet goed kunnen schakelen. De snelheid en flexibiliteit zijn mede te danken aan de platte organisatie. Iedereen is benaderbaar, van directie tot kwaliteitsmedewerkers en afdeling financiën. Elkaar om advies vragen is ook ‘typisch Dokter Bosman’.
We hebben behoorlijk wat expertise in onze organisatie, bijvoorbeeld bij het Autisme Kennis Centrum, en kunnen elkaar laagdrempelig consulteren, ook met cliënten erbij. Onlangs heb ik een systeemtherapeut van de locatie in Amersfoort op consultatie basis bij een therapiesessie gevraagd omdat het systeem onvoldoende vooruitgang boekte. Omgekeerd weten collega’s mij te vinden als ze advies willen bij neuropsychologisch onderzoek. Ik vind het mooi dat we ons als behandelaren kwetsbaar en feilbaar op durven te stellen. Op die manier kunnen we de kwaliteit van de zorg waarborgen en ons blijven ontwikkelen.