Autisme onder de aandacht in Gewoon Milan

eigen foto

Twee jonge filmmakers, Cleo Wiegmans en Bellise von Raesfeld Meijer, zijn bezig met het realiseren van de documentaire Gewoon Milan, waarmee ze een breder beeld van autisme neer willen zetten. Het Autisme Kenniscentrum, onderdeel van Dokter Bosman, helpt Milan op weg met een diagnose en behandeling.

Over Milan

Gewoon Milan vertelt het verhaal van de 27-jarige Milan von Raesfeld Meijer, de broer van Bellise, die op zijn 8ste is gediagnosticeerd met PPD-NOS, een vorm van autisme. Bellise: “Hij is een sociale, spontane en empathische jongen, die je altijd vriendelijk en open zal begroeten en graag een praatje maakt als je hem tegenkomt. Dat is misschien ook de reden dat hij vaak te horen krijgt dat mensen uit zijn omgeving twijfelen aan zijn autisme, want zo’n jongen past toch helemaal niet in het plaatje van iemand die autistisch is? Dit heeft hij zo vaak te horen gekregen dat hij er zelf ook aan is gaan twijfelen.” 

Cleo: “Steeds vaker komt er aandacht voor de gradaties van autisme, maar nog lang niet genoeg. Daarom vinden wij het belangrijk dat onze documentaire er komt, zodat er een breder beeld komt van autisme dan het stereotyperende beeld waar iedereen bekend mee is.”

Crowdfunding

Om de documentaire te kunnen realiseren en het verhaal te kunnen vertellen hebben de jonge filmmakers steun nodig. Daarvoor hebben zij een crowdfundingactie op touw gezet die sinds kort online staat. “Wij beschikken niet over een budget voor de film, dus elk bedrag is van harte welkom. Met die hulp kunnen we er een mooie documentaire van maken.” 

Het streefbedrag is 4500 euro. Inmiddels is er al 1430 euro binnen. Een steentje bijdragen kan via de link: https://cinecrowd.com/nl/gewoon-milan

bron: zeewolde actueel

Meer over: Autisme, Autisme Kenniscentrum, Nieuws
Bijgewerkt: 10 mei 2021