Digitale praktijk

Hulp ontvangen voor psychische klachten vanaf een plek waar jij je fijn voelt? Op een flexibel tijdstip? Dan ben je bij de digitale praktijk van Dokter Bosman aan het juiste adres. Onze digitale praktijk biedt jou de mogelijkheid om met behulp van een online psycholoog jouw klachten aan te pakken. Dit kun je doen vanuit huis of een andere plek waar jij je op je gemak voelt.

Om je te kunnen helpen heb je een verwijsbrief nodig van je huisarts. Deze kan je via ZorgDomein verwijzen naar onze digitale praktijk.

Direct hulp

De digitale praktijk kent korte wachttijden

Volwassenen

Om je aan te melden en een behandeling te starten hebben wij een geldige verwijsbrief nodig. Zonder deze verwijsbrief is het niet mogelijk om te beginnen met een behandeling. Je huisarts kan je rechtstreeks doorverwijzen via ZorgDomein.

Kind en Jeugd

Ben je op zoek naar psychologische zorg voor je zoon of dochter? Ben je jonger dan 18 jaar en heb je een verwijzing, dan worden de kosten van de zorg vergoed door de gemeente waar je woont. Deze verwijzing kan gedaan worden door de huisarts, het wijkteam of de gemeente. Dat kan via het onderstaande formulier of rechtstreeks door je verwijzer via ZorgDomein.

Autisme Kenniscentrum

Om je aan te melden en een behandeling te starten hebben wij een geldige verwijsbrief nodig. Zonder deze verwijsbrief is het niet mogelijk om te beginnen met een behandeling. Je huisarts kan je rechtstreeks doorverwijzen via ZorgDomein.

Bij Dokter Bosman weet je binnen 5 werkdagen of wij je de gevraagde zorg kunnen bieden. Hieronder zie je hoe je aanmelding bij ons verloopt.

Zodra je je aangemeld hebt en je verwijsbrief bij ons binnen is ontvang je van ons een bevestiging. Hieronder lees je hoe je aanmelding verder verloopt

 • Stap 1: Aanmelden

  Ben je 18 jaar of ouder dan kun je je aanmelden via je huisarts. Ben je jonger dan 18 jaar dan kan dat ook via het wijkteam of gemeente

 • Stap 2: Toetsing

  Wij toetsen of je gegevens compleet zijn en of wij de zorg kunnen bieden die je nodig hebt.

 • Stap 3: Mijn Dokter Bosman activeren

  Kunnen wij je de zorg bieden? Dan krijg je binnen vijf werkdagen van ons een bevestiging per mail. Nu ben jij aan zet. Je activeert je cliëntportaal, Mijn Dokter Bosman, en verleent de eerste toestemmingen om je in zorg te kunnen nemen.

 • Stap 4: Wachten

  Je wachttijd gaat in. Houd er rekening mee dat de wachttijden per team kunnen verschillen. De actuele wachttijd vind je op onze website.

 • Stap 5: Intakegesprek plannen

  Zodra wij intake afspraken kunnen gaan inplannen, nemen wij telefonisch contact met je op. We vragen je de toestemmingsformulieren uiterlijk twee weken voor het gesprek in te vullen.

 • Stap 6: Intakegesprek

  We gaan samen aan de slag. Tijdens de intake bespreken we samen je klachten, hoe deze zijn ontstaan en welke doelen je voor ogen hebt. Bij de digitale praktijk verlopen de intakegesprekken en alle behandelingen via Google Meet videobellen.

 • Stap 7: Behandeling plannen

  Op basis van de intake wordt een diagnose gesteld en de behandelmogelijkheden met je doorgenomen. We maken samen een behandelplan en plannen de eerste behandelafspraken met een vaste behandelaar. We streven ernaar dat je behandelaar een van je intakers is, een voor jou bekend en vertrouwd gezicht.