Bij Dokter Bosman weet je binnen 5 werkdagen of wij je de gevraagde zorg kunnen bieden. Hieronder zie je hoe je aanmelding bij ons verloopt.

Volwassenen

Om je aan te melden en een behandeling te starten hebben wij een geldige verwijsbrief nodig. Zonder deze verwijsbrief is het niet mogelijk om te beginnen met een behandeling. Je huisarts kan je rechtstreeks doorverwijzen via ZorgDomein.

Kind en Jeugd

Ben je op zoek naar psychologische zorg voor je zoon of dochter? En is deze jonger dan 18 jaar? Om een behandeling te starten hebben wij een geldige verwijsbrief nodig. Deze verwijzing kan gedaan worden door de huisarts, het wijkteam of de gemeente. Dat kan via het onderstaande formulier of rechtstreeks door je verwijzer via ZorgDomein.

Let op: is je zoon of dochter jonger dan 16 jaar en hebben jullie beiden het gezag? Dan hebben we van beide ouders toestemming nodig.

Kinderen tussen de 12 en 16 jaar hebben recht op geheimhouding van de psycholoog. Alleen wanneer dit in het belang van het kind is, zal de psycholoog deze geheimhouding (na overleg met het kind) doorbreken. Een kind moet vanaf de leeftijd van 12 jaar ook zelf mee tekenen voor de behandeling.

Jongeren vanaf 16 jaar mogen zichzelf aanmelden voor psychologische hulpverlening. Ook zij hebben recht op geheimhouding. Hier geldt ook: alleen indien de psycholoog dit noodzakelijk acht zal deze, na overleg met de jongere, in zijn of haar belang de geheimhouding doorbreken.

Verwijzer

Bent u huisarts, jeugdarts, arbo-arts, medisch specialist of anderszins zorgverlener? Dan kunt u bij ons via ZorgDomein uw patiënt aanmelden voor een diagnose en/of behandeling. Op basis van onze indicaties en contra-indicaties voor volwassenenkind en jeugd of digitale praktijk kunt u zien waarvoor u bij Dokter Bosman terecht kunt.

Dokter Bosman online: digitale praktijk met hulp van een online psycholoog

Hulp ontvangen voor psychische klachten vanaf een plek waar jij je fijn voelt? Op een flexibel tijdstip? Dan ben je bij de digitale praktijk van Dokter Bosman aan het juiste adres. Onze online ggz-praktijk biedt jou de mogelijkheid om met behulp van een online psycholoog jouw klachten aan te pakken. Dit kun je doen vanuit huis of een andere plek waar jij je op je gemak voelt. In deze flyer lees je er meer over.

Mijn Dokter Bosman

Pas nadat wij je aanmelding hebben getoetst en wij je de zorg kunnen bieden die je nodig hebt, verzenden we je de inloggegevens voor jouw persoonlijke omgeving Mijn Dokter Bosman.

Autisme Kenniscentrum

Wij hebben geen contracten met ENO, Salland en Zorgdirect. Hiervoor geldt een eigen bijdrage van maximaal 20%. Voor de andere zorgverzekeraars heb je geen omkijken naar de betaling. Er geldt wel een eigen risico.

Aanmeldstop CZ

Wij zien een flinke stijging in het aantal aanmeldingen van cliënten van CZ die wij dagelijks ontvangen. Het aantal aanmeldingen is op dit moment groter dan waar wij met CZ vergoedingsafspraken over hebben. Wij zijn in contact om met CZ de situatie te bespreken en hopelijk te komen tot nieuwe afspraken. Tot die tijd zijn wij genoodzaakt een aanmeldstop in te lassen. Dat is vervelend en we vragen hiervoor je begrip.

Mocht je deze uitkomst niet af kunnen of willen wachten dan kun je het volgende doen:

Vraag om wachtlijstbemiddeling bij CZ. CZ kan kijken of je ergens anders eerder de gewenste zorg kunt ontvangen. Meer informatie hierover vind je op bij CZ. Bellen kan ook, 013 – 594 91 10.