Wij zijn Dokter Bosman

Dokter Bosman is er voor kinderen, jongeren en volwassenen met psychologische problemen of stoornissen. We bieden zogenaamde tweedelijns geestelijke gezondheidszorg. Bij ons gaat de psychologische zorg hand in hand met een praktische en positieve aanpak van je geestelijke gezondheid. Onze behandeling is erop gericht jou en je omgeving te leren omgaan met dat waar jullie in het dagelijks leven tegenaan lopen. Wij kiezen voor een persoonlijke aanpak. Dat is Dokter Bosman en dat is volgens ons psychologie van nu.

Juist nu digitaal

We zetten alles op alles om er juist in deze lastige tijd er voor je te zijn. Onze afspraken gaan door, alleen in een aangepaste vorm. We kunnen op afstand behandelen. Dit kan telefonisch zijn of met een beveiligde dienst voor videobellen.

Je kunt bij ons onder andere terecht voor

Depressie
Autisme Spectrum Stoornis
AD(H)D
PTSS
Angst
Dwangstoornissen
e-Health

Positieve Gezondheid

Positieve gezondheid is een nieuwe manier van kijken naar gezondheid. Gezondheid betekent dan meer dan de aan- of afwezigheid van klachten. Het gaat om het kunnen omgaan met de sociale, lichamelijke en mentale uitdagingen van het leven, zodat je er zelf invloed op hebt.

Wij zien je behandeling als een middel om je te helpen je persoonlijke doelen te bereiken. Bij aanmelding en tijdens je behandeling word je uitgenodigd om je gezondheid te meten. Met de uitkomst stel je je persoonlijke behandeldoelen vast. Wij bespreken met je wat voor jou een concrete verbetering is. Wanneer de behandeling geslaagd is en kan stoppen. Door tijdens de behandeling te blijven meten weet je of de behandeling werkt.

Voor ouders & verzorgers

Soms wil je als ouder of verzorger dat je kind beter kan functioneren of vraagt een school om verwijzing naar Dokter Bosman. Bij aanmelding kijken we dan met jou wat je zou willen veranderen in het functioneren van je kind. We willen helder krijgen welk doel je voor jezelf met behandeling van je kind hebt. Bij jonge kinderen behandelen we regelmatig via ouders. Afhankelijk van jouw vraag denken we ook mee over welke andere hulp kan ondersteunen in het herstel van je kind.

Voor kinderen & jongeren

Ben je jonger dan 18 jaar en heb je een verwijzing, dan worden de kosten van de zorg vergoed door de gemeente waar je woont. Je kunt een verwijzing vragen bij je huisarts, wijkteam, school of ouders. We vinden het belangrijk om bij je aanmelding helder te hebben wat de invloed van je problemen op jouw  omgeving is. Zo zoeken we met jou en je ouders wat jouw eigen doel in de behandeling is. In de behandeling werk je vervolgens aan je persoonlijke doelen.

Voor volwassenen

Heb je een verwijzing, dan valt een behandeling vaak onder gecontracteerde zorg met verzekeraars. Dat betekent dat de verzekering je behandeling vergoedt als je een verwijzing van de huisarts hebt. Er geldt wel een eigen risico.

Je kunt bij ons terecht voor problemen in je dagelijks functioneren waarbij het vermoeden is dat er sprake is van een psychiatrische aandoening. Omdat de ene aandoening de andere niet is, kijken we bij aanmelding naar de persoonlijke doelen die je zou willen bereiken. Wij kijken met jou en je omgeving naar de invloed van problemen op je functioneren. Wat je wel kunt en je sterke punten zijn is voor ons het uitgangspunt.

Wij staan voor je klaar

Wil je graag in gesprek met een professional van Dokter Bosman? Onze specialisten staan voor je klaar om naar je te luisteren en geven je graag advies. Bel ons op 088 226 76 26 of meld je hier aan.