Wij zijn Dokter Bosman

Dokter Bosman is er voor kinderen, jongeren en volwassenen met psychologische problemen of stoornissen. We bieden zogenaamde tweedelijns geestelijke gezondheidszorg. Bij ons gaat de psychologische zorg hand in hand met een praktische en positieve aanpak van je geestelijke gezondheid. Onze behandeling is erop gericht jou en je omgeving te leren omgaan met dat waar jullie in het dagelijks leven tegenaan lopen. Wij kiezen voor een persoonlijke aanpak. Dat is Dokter Bosman en dat is volgens ons psychologie van nu.

Je kunt bij ons onder andere terecht voor

Depressie
Burn-out
Autisme Spectrum Stoornis
AD(H)D
PTSS
Angst
Dwangstoornissen
e-Health
Plus

Positieve Gezondheid

Positieve gezondheid is een nieuwe manier van kijken naar gezondheid. Gezondheid betekent dan meer dan de aan- of afwezigheid van klachten. Het gaat om het kunnen omgaan met de sociale, lichamelijke en mentale uitdagingen van het leven, zodat je er zelf invloed op hebt.

Wij zien je psychologische behandeling als een middel om je te helpen je persoonlijke doelen te bereiken. Bij aanmelding en tijdens je behandeling word je uitgenodigd om je gezondheid te meten. Met de uitkomst stel je je persoonlijke behandeldoelen vast. Wij bespreken met je wat een concrete verbetering is. Wanneer de behandeling geslaagd is en kan stoppen. Door tijdens de behandeling te blijven meten weet je of de behandeling werkt. Je weet dan wanneer het door jouw gewenste eindresultaat van de behandeling bereikt is.

Voor ouders & verzorgers

Soms wil je als ouder of verzorger dat je kind beter kan functioneren of vraagt een school om verwijzing naar Dokter Bosman. Een kind komt dan mee bij het eerste gesprek in de behandeling. Bij aanmelding kijken we dan met jou als ouder wat je zou willen veranderen in het functioneren van je kind. Bij de aanmelding willen we helder krijgen welk doel je voor jezelf als ouder je met behandeling hebt. Problemen van kinderen hebben namelijk vaak ook invloed op je functioneren als ouder. Bij jonge kinderen behandelen we regelmatig via ouders. Afhankelijke van jouw vraag denken kunnen we in ons traject ook meedenken welke andere hulp kan ondersteunen in het herstel van je kind.

Voor kinderen & jongeren

Ben je jonger dan 18 jaar en heb je een verwijzing, dan worden de kosten van de zorg vergoed door de gemeente waar je woont. Je kunt een verwijzing vragen bij je huisarts, wijkteam, school of ouders. We vinden het belangrijk om bij aanmelding helder te hebben wat de invloed van problemen je omgeving is en welk persoonlijk doel daarbij past. Zo proberen we met je ouders en jou bij aanmelding al te zoeken wat jouw eigen doel in de behandeling is. In de behandeling werk je vervolgens samen je aan persoonlijke doelen die je dagelijks leven verbeteren. Daarbij gebruiken we graag jouw sterkte kanten en die van je ouders of andere belangrijke mensen in je omgeving

Voor volwassenen

Heb je een verwijzing, dan valt een behandeling vaak onder gecontracteerde zorg met verzekeraars. Dat betekent dat de verzekering je behandeling vergoedt als je een verwijzing van de huisarts hebt. Er kan wel een eigen risico gelden.

Je kunt bij ons terecht voor problemen in je dagelijks functioneren waarbij het vermoeden is dat er sprake is van een psychiatrische aandoening. Omdat de ene aandoening de andere niet is, kijken we bij aanmelding naar de persoonlijke doelen die je zou willen bereiken. Je krijgt de vraag je positieve gezondheid te bepalen. Wij kijken met jou en je omgeving naar de invloed van problemen op je functioneren. Wat je kan je wel en wat zijn je sterke punten? Dat is het uitgangspunt.

Wij staan voor je klaar

Wil je graag in gesprek met een professional van Dokter Bosman? Onze specialisten staan voor je klaar om naar je te luisteren en geven je graag advies. Bel ons op 088 226 76 26 of meld je hier aan.