Wij zijn Dokter Bosman

Dokter Bosman is er voor kinderen, jongeren en volwassenen met psychologische problemen of stoornissen. We bieden zogenaamde tweedelijns geestelijke gezondheidszorg. Bij ons gaat de psychologische zorg hand in hand met een praktische en positieve aanpak van je geestelijke gezondheid. Onze behandeling is erop gericht jou en je omgeving te leren omgaan met dat waar jullie in het dagelijks leven tegenaan lopen. We werken in multidisciplinaire teams, zodat jij en je omgeving de best mogelijke zorg krijgt. Wij kiezen voor een persoonlijke aanpak. Dat is Dokter Bosman en dat is volgens ons psychologie van nu.

Op locatie of digitaal

Wij bieden blended care, waarbij afspraken op locatie kunnen worden gecombineerd met beeldbellen in overleg met jou en je behandelaar. Je kunt ook kiezen voor een volledige digitale behandeling in onze digitale praktijk.

Herstelgericht en effectief

Samen brengen we in kaart welke impact je klachten hebben op je dagelijks leven en welke persoonlijke doelen je wil bereiken. We maken samen een persoonlijke aanpak en de diagnose en behandeling zijn middelen om jouw doelen te bereiken. Dat betekent ook dat we je omgeving, ouders, partner, familie en vrienden betrekken om de effectiviteit van de behandeling te vergroten.

Eigen regie

Bij ons is eigen regie een belangrijk onderdeel van je mentale gezondheid. Daarom stel je bij aanmelding persoonlijke gezondheidsdoelen op. Dat doen we met het concept Positieve Gezondheid waarbij gezondheid meer betekent dan de aan- of afwezigheid van klachten. Bij aanmelding en tijdens je behandeling word je uitgenodigd om je gezondheid te meten. Wij bespreken met je wat voor jou een concrete verbetering is. Wanneer de behandeling geslaagd is en kan stoppen. Door tijdens de behandeling te blijven meten weet je of de behandeling werkt. Samen met jou werken we naar deze ‘stip op de horizon’ toe. Uiteindelijk laten we je weer los, zodat je met hernieuwde veerkracht zelf je vleugels uit kunt slaan.

Eigen regie en omgeving

Onze behandeling is erop gericht jou en je omgeving te leren omgaan met dat waar jullie in het dagelijks leven tegenaan lopen. Naast het betrekken van jouw omgeving, is eigen regie een belangrijk onderdeel. een methodiek die wij daarvoor gebruiken is de Netwerk Intake. De Netwerk Intake helpt jou, jouw omgeving én jouw behandelaar bij Dokter Bosman om jouw verhaal inzichtelijk te maken.

Voor ouders & verzorgers

Soms wil je als ouder of verzorger dat je kind beter kan functioneren of vraagt een school om verwijzing naar Dokter Bosman. Bij aanmelding kijken we dan met jou wat je zou willen veranderen in het functioneren van je kind. We willen helder krijgen welk doel je voor jezelf met behandeling van je kind hebt. Bij jonge kinderen behandelen we regelmatig via ouders. Afhankelijk van jouw vraag denken we ook mee over welke andere hulp kan ondersteunen in het herstel van je kind.

Voor kinderen & jongeren

Ben je jonger dan 18 jaar en heb je een verwijzing, dan worden de kosten van de zorg vergoed door de gemeente waar je woont. Je kunt een verwijzing vragen bij je huisarts, wijkteam, school of ouders. We vinden het belangrijk om bij je aanmelding helder te hebben wat de invloed van je problemen op jouw  omgeving is. Zo zoeken we met jou en je ouders wat jouw eigen doel in de behandeling is. In de behandeling werk je vervolgens aan je persoonlijke doelen.

Voor volwassenen

Heb je een verwijzing, dan valt een behandeling vaak onder gecontracteerde zorg met verzekeraars. Dat betekent dat de verzekering je behandeling vergoedt als je een verwijzing van de huisarts hebt. Er geldt wel een eigen risico. Vanaf 1 januari 2022 geldt het Zorgprestatie Model voor vergoede zorg. Je kunt bij ons terecht voor problemen in je dagelijks functioneren waarbij het vermoeden is dat er sprake is van psychologische problemen. Omdat te ene probleem de andere niet is, kijken we bij aanmelding naar de persoonlijke doelen die je zou willen bereiken. Wij kijken met jou en je omgeving naar de invloed van je problemen op je functioneren. Wat je wel kunt en je sterke punten zijn is voor ons het uitgangspunt.

Wij staan voor je klaar

Wil je je aanmelden? Vraag dan om een verwijzing. Heb je een vraag? Bel ons op 088 226 76 26.