Autismeweek: meer aandacht voor vroeg(h)erkenning


Van 1 t/m 8 april is het Autismeweek. De Nederlandse vereniging voor Autisme (NVA) vraagt in deze week aandacht voor ongeveer 190.000 mensen met autisme in ons land. ‘Jong & AUT’ is het thema van dit jaar. Hierbij staat vroegherkenning en -erkenning van de diagnose centraal.

Aandacht wereldwijd

Het is dit jaar de achtste keer dat de NVA de Autismeweek organiseert. De Verenigde Naties hebben 2 april uitgeroepen tot Wereld Autisme Dag, de dag dat autisme wereldwijd in de schijnwerpers staat.

Autismeweek ‘Jong & AUT’

Zoals eerder vermeld staat dit jaar vroegherkenning en -erkenning van autisme voor kinderen centraal. Hoe eerder het wordt ontdekt bij een kind, hoe eerder gestart kan worden met een ontwikkeling op maat. Dat voorkomt dat het kind onnodig uitvalt op school en dat het kind zich onnodig ongelukkig voelt.

Maar binnen het thema is er ook aandacht voor volwassenen die pas op latere leeftijd de diagnose hebben gekregen.

Lees ook: “Minder werkuitval door vroegere diagnose

Extra activiteiten

In de Autismeweek kun je veel activiteiten bezoeken, zoals inloopmidagen, informatiemarkten of lezingen. Deze kunnen aangemeld worden via www.autismeweek.nl.

Neem contact op met Dokter Bosman

Heb je vragen over autisme of ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Bel dan 088 226 76 26 of meld je hier aan.

Bron: nationale onderwijsgids