Basak Ugur werkt sinds 2011 als psychiater Kind en Jeugd op verschillende locaties bij Dokter Bosman. Inmiddels werkt ze in Amsterdam. Ze vertelt waarom ze nog steeds zoveel plezier in haar werk heeft. Voor een groot deel komt dat door haar leuke en deskundige collega’s.

Ik werk al relatief lang bij Dokter Bosman en heb verschillende locaties gezien. Dat ik nog steeds zo blij ben met mijn werk, komt voor een groot deel door mijn collega’s. Bij Dokter Bosman werken namelijk hele leuke mensen! Mijn collega’s zijn stuk voor stuk kundig, positief, betrokken, enthousiast en houden van aanpakken. Doordat de sfeer zo goed is onderling en de lijnen zo kort zijn, is er weinig verloop. 

Goede zorg

Door de gedrevenheid van de mensen die hier werken, kunnen we zorg van goede kwaliteit bieden. De behandelaren zijn op de hoogte van de nieuwste richtlijnen en inzichten en handelen daar ook naar. Juist het samen (werken) en multidisciplinair behandelen maakt dat we verder komen in de behandeling: een plus een is drie!

In de huidige zorgcultuur helpt het om het tempo erin te houden en efficiënt te werken. Daarmee voorkom je dat je overloopt als psychiater. Omdat je nooit alleen in een casus zit maar altijd met een psycholoog samen helpt het om cliënten op tijd terug te verwijzen naar de huisarts. Natuurlijk, het is ook bij Dokter Bosman hard werken. Maar ik kan doen waar ik goed in ben, namelijk cliënten beoordelen en behandelen. 

Vrijheid

Bij de invulling van behandelingen krijg je bij Dokter Bosman relatief vrijheid. 

Je bent de baas over je eigen agenda en hebt geen dag- en nachtdiensten. Daardoor is mijn werk goed te combineren met mijn gezinsleven en sociale activiteiten. 

En we gaan steeds meer naar een visie vanuit positieve gezondheid: geen stoornissen maar vooral een mismatch tussen de samenleving en “het brein”. Ik vind het dan ook heel belangrijk dat ik mijn cliënten persoonlijke zorg kan bieden, binnen de grenzen van de richtlijnen. Daar is hier ruimte voor. 

Basak is psychiater Kind en Jeugd
Meer over: blog, Nieuws
Bijgewerkt: 9 november 2021