Een burn-out. Wat nu? 5 Handige tips

burnout_nieuwsberichtAfgebrand, uitgeput en hartkloppingen. Symptomen die erop wijzen dat je kampt met een burn-out. Herkenbaar? Doe er wat aan met deze tips, want burn-out klachten verdwijnen niet vanzelf.  

Tip 1: Erken ‘Ik heb een burn-out’

Bewustwording is de eerste stap naar verandering. Als je last hebt van een burn-out is het al heel wat om dit te erkennen en uit te spreken. Door hardop tegen jezelf te zeggen; ‘Ik heb een burn-out’, geef je jezelf ruimte en kunnen mensen in je directe omgeving rekening met je houden.

Tip 2: Focus op leuke dingen

Als je afgebrand en uitgeput bent, heb je nergens meer zin in. Doorbreek je negatieve gedachten en stel jezelf de vraag; ‘Wat geeft mij energie?’ Maak een lijstje met dingen die je leuk vindt en onderneem elke dag 1 ding van je lijstje. Doe niets uit verplichting, maar doe alleen dingen die jij leuk vindt!

Tip 3: Doe aan lichaamsbeweging

Zorg goed voor je lichaam. Maak een paar dagen per week een wandeling of ga eens zwemmen. Voldoende lichaamsbeweging zorgt voor rust in je hoofd en een betere nachtrust.

Tip 4: Start met ademhalingsoefeningen

Paniek en angst horen bij een burn-out. Ademhalingsoefeningen maken je rustiger en leren je beter om te gaan met stress. Ze geven je op korte termijn een beter gevoel.

Tip 5: Zoek professionele ondersteuning

Bij een burn-out is het verstandig je te omringen met ervaren zorgverleners. De specialisten van Dokter Bosman helpen je graag en geven je handvatten, zodat je opnieuw kunt leren ontspannen.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Bel ons op 088 226 76 26 of meld je hier aan.

 

Meer over: Klachten
Bijgewerkt: 8 maart 2016