Het positieve doe boek dat wel helpt

Hoe reageer jij op een complimentje? Neem je het gewoon aan, of schuif je het stilletjes terzijde als ongeloofwaardig? Hoe vaak bedenk je aan het einde van de dag wat je allemaal níét hebt gedaan?

Zou jij jezelf omschrijven als waardevol, als belangrijk, als goed genoeg? Of is het makkelijker om jezelf te omschrijven als chaotisch, zorgelijk, ongeduldig of onattent? Voor heel veel mensen is het makkelijker om zichzelf te beschrijven met negatieve woorden. Is dat erg? Ja. Want woorden doen ertoe.

Hoe oud je ook bent, welke kleur je ook hebt, of je nu l, h, b, t, i, q of + bent, een negatief zelfbeeld brengt je onnodig veel leed. Het lijkt misschien moeilijk, maar je kunt wel degelijk een positiever zelfbeeld krijgen. Alle kleine en grote stapjes die je in dit dagboek zet, kunnen samen zorgen voor een stevig, positief zelfbeeld, dat je leven gemakkelijker en onbezorgder maakt.

Dit Positivity journal is geschreven door Manja de Neef, expert op het gebied van zelfbeeld. Het is een notitieboek waarin je kunt oefenen met het opschrijven van positieve dingen, van kleine en grote successen, van complimentjes aan jezelf. Een dagboek dat je laat zien dat je zo slecht nog niet bent.

Wil je meer weten over een negatief zelfbeeld en hoe je hier van af kunt komen? In november verschijnt ook de herziening van Negatief zelfbeeld van Manja de Neef.

bron: Boom Uitgevers

Meer over: Nieuws, positieve gezondheid
Bijgewerkt: 1 november 2022