Bij ons gaat psychologische zorg hand in hand met een persoonlijke, praktische en positieve aanpak. Wij stimuleren talenten en leren je omgaan met de problemen waar je in het dagelijks leven tegenaan loopt. Dat is Dokter Bosman en dat is volgens ons psychologie van nu.

Wij zijn er voor kinderen, jongeren en volwassenen.

Dokter Bosman Castricum biedt hulp aan (ouders van) kinderen en jongeren met milde psychische klachten maar ook met complexe problematiek. Je kunt bij ons terecht voor bijvoorbeeld AD(H)D, Autisme Spectrum Stoornis (ASS), stemmings- en angstklachten, klachten naar aanleiding van traumatische gebeurtenissen en systeemproblemen (rouw- en verlieservaringen, problemen in relaties met anderen). Wij behandelen kinderen altijd in hun context en betrekken ouders/verzorgers en school bij de behandeling.

Volwassenen

Ook volwassenen kunnen bij ons terecht. Bijvoorbeeld met angstklachten, stemmingsklachten, persoonlijkheidsproblematiek, traumagerelateerde klachten. We leren je ook omgaan met kanker en/of andere (chronische) ziektes.

Diagnostiek en behandeling

Wij bieden kortdurende, efficiënte specialistische diagnostiek en behandeling. Wij werken oplossingsgericht met een persoonlijke aanpak. Dit houdt in dat we behandeling op maat bieden, waarbij we gebruik maken van verschillende behandelmethoden zoals: EMDR, cognitieve gedragstherapie, systeemtherapie, mindfulness en farmacotherapie (medicatie).
Tijdens de gesprekken kijken we vooral naar wat er voor jou werkt om de doelen te realiseren. De focus ligt op het onderzoeken van jouw eigen veerkracht en hulpbronnen in plaats van jouw tekortkomingen. Op deze manier nodigen we je uit om actief mee te werken aan het vinden van oplossingen. Zijn de problemen complexer en langer durend, of bij kinderen en jongeren verweven met de gezinsdynamiek, dan zijn er ook langer durende behandelingen mogelijk.

Vet Cool

Vet Cool is een leefstijlprogramma voor kinderen met (beginnend) overgewicht of obesitas in de leeftijd van 2 tot 18 jaar. Tijdens de behandeling wordt een kind gedurende één jaar zowel individueel als in groepsverband begeleid. Naast Dokter Bosman zijn ook de kinderdiëtist en kinderfysiotherapeut betrokken bij dit project. Het doel is om deze periode het gewicht te stabiliseren en handvatten aan te reiken over gezonde voeding en beweging, met als doel de ernst van het overgewicht te verminderen en gezondheidsproblemen in de toekomst te voorkomen.

 

Parkeren:
Bij de vestiging in Castricum is het mogelijk om voor de deur vrij te parkeren.