Mindfulness 

Belangrijke elementen van de training zijn het ontwikkelen van een vriendelijke, open en nieuwsgierige houding en het doen van oefeningen. Beide helpen om lichaam en geest te ontspannen en uit de automatische piloot te stappen. Zo ontstaat de mogelijkheid om een overwogen antwoord te geven op datgene dat stress oplevert en zorgzame passende keuzes te maken.

De training is toepasbaar bij verschillende klachten. Denk bijvoorbeeld aan angsten, depressieve klachten, slaapproblemen, piekeren, stress- en burn-out symptomen en chronische pijn.

Mindfulness is een effectieve training. Er worden verschillende trainingen aangeboden:

  • Omgaan met somberheid, angst en negatief denken
  • Omgaan met lichamelijke klachten
  • Omgaan met stress
  • Aandachtig Ouderschap
  • Aandachttraining en ADHD
  • Aandachttraining en Autisme

Aandachttraining wordt aangeboden in groepen van maximaal 9 deelnemers. Hierdoor is voldoende ruimte voor persoonlijke begeleiding.

Mindfulness oefeningen

Wil je eens oefenen met Mindfulness? Dokter Bosman heeft een aantal Mindfulness oefeningen beschikbaar gesteld. Je kunt deze op een rustige plek toepassen. Dit is een laagdrempelige manier om te oefenen en te ontdekken of het bij jou past.

Maak kennis met de specialisten op het gebied van Mindfulness

Onze trainers hebben jarenlange ervaring met zowel psychologische hulpverlening als met het geven van Mindfulness. Bij Dokter Bosman is Mindfulness dan ook een belangrijk onderdeel van de reguliere behandeling.

Bettina Heddes _ Mindfulness

Bettina Heddes
Klinisch psycholoog
Trainer Mindfulness

Ingrid van den Hout_Mindfulness

Ingrid van den Hout,
Psychomotorisch therapeut
Trainer Mindfulness