bibliotherapie

Bezig zijn met het onderwerp autisme kan bijdragen aan het leren over- en het accepteren van de diagnose. Ook kan het je helpen anders naar de diagnose te leren kijken, bijvoorbeeld door (ook) de positieve kant ervan in te gaan zien. Bibliotherapie is een online verzameling van informatie over autisme en kan een onderdeel zijn van de therapie.

Autisme Kenniscentrum

Het Autisme Kenniscentrum is er voor volwassenen vanaf 18 jaar met (een vermoeden van) een autismespectrumstoornis (ASS).

We vinden het belangrijk om de bevindingen van wetenschappelijk onderzoek over kwaliteit van leven bij ASS in de praktijk toe te passen. Het Autisme Kenniscentrum helpt mensen met ASS en hun omgeving wanneer zij ondersteuning nodig hebben. Het Autisme Kenniscentrum biedt ook behandelmogelijkheden. Hierbij gaat het om kortdurende behandelingen, tot zo’n vijftien gesprekken. Deze behandeling heeft altijd een duidelijk doel en een specifieke methodiek.

Bibliotherapie Autisme

Wij van het Autisme Kenniscentrum delen daarom graag onze kennis met jou. De informatie beperkt zich niet tot ´leesvoer´, maar is uitgebreid met filmpjes en tips voor bijvoorbeeld websites en apps Het kan je helpen gevoelens te herkennen, te uiten en inzicht te ontwikkelen, door erover te lezen.

De bibliotherapie is ingedeeld in diverse categorieën zoals: boeken, filmpjes, artikelen en blogs, en vindbaar op:

  1. De website van het Autisme Kenniscentrum
  2.  Via de volgende link

Veel kijk- en leesplezier!

Contact

De verzameling is tot stand gekomen door onze cliënten. Als Autisme Kenniscentrum proberen wij de informatie up to date te houden. Mocht je een tip hebben die niet mag ontbreken, schroom dan niet contact met ons op te nemen  per mail. Heb je een vermoeden van een Autisme Spectrum Stoornis? Bel dan 088 226 76 26.

Meer over: Autisme, Autisme Kenniscentrum, E-health, Nieuws
Bijgewerkt: 2 november 2018