System Crasher over worsteling met een jeugdtrauma

Op 27 februari gaat de indrukwekkende speelfilm System Crasher in première. De negenjarige Benni hunkert naar een warm en permanent thuis, maar door jeugdtrauma worstelt ze met paniekaanvallen en agressief gedrag. Haar laatste hoop is de jonge anti-agressiecoach Micha

Duitse Oscarinzending

System Crasher is de Duitse Oscarinzending en won meerdere prijzen waaronder een Zilveren Beer op het Filmfestival van Berlijn.

De film

Benni (Helena Zengel) is een negenjarige wildebras die door een jeugdtrauma worstelt met paniekaanvallen en agressief gedrag. Haar alleenstaande moeder kan de zorg niet aan, waardoor de sociale diensten zich over het meisje ontfermen. Ze houdt het alleen in geen enkel pleeggezin lang vol, ondanks de vele inspanningen van de wanhopige maatschappelijk werkster mevrouw Bafané (Gabriela Maria Schmeide). Haar laatste hoop is Micha (Albrecht Schuch), een jonge anti-agressiecoach wiens taak het is om Benni naar school te begeleiden. Hun relatie wordt intenser en na een paar weken samen in het bos te hebben doorgebracht, beginnen de grenzen tussen werk en privé voor de jonge vader Micha al snel te vervagen.

Wil je weten waar deze film draait? Kijk dan hier.

Meer over: Angst, Trauma
Bijgewerkt: 27 februari 2020