Wanneer ga je naar een psycholoog?

psycholoog
Voel je je al een tijd verdrietig, somber of vermoeid? Loopt je relatie niet lekker of gaat het niet goed op je werk? Loop je vast tijdens een nieuwe levensfase en weet je niet hoe je je leven vorm moet geven? Dan helpt een psycholoog.

Wanneer maak je een afspraak met een psycholoog?

Klachten die al een tijdje spelen, gaan niet vanzelf over. Het is ook niet raadzaam om ze zelf op te lossen. Vaak worden de problemen erger of complexer, waardoor het nog langer duurt voordat ze verdwijnen. Het is dus verstandig om snel een afspraak te maken. Hoe sneller je hulp krijgt, hoe makkelijker je klacht te behandelen is. Neem je gevoel serieus en besef dat je het niet alleen kunt oplossen. Als je contact met ons opneemt, zet je alvast een stap in de goede richting.

Wat gebeurt er nadat ik een afspraak heb gemaakt?

Bij het eerste gesprek kijken we hoe we jou het beste kunnen helpen. Heb je hier een goed gevoel bij, bij zowel de behandeling als de behandelaar? Dan kun je starten met het behandeltraject. Hoe lang dit traject duurt, is afhankelijk van jouw klacht of situatie. Vooraf bespreken we samen met jou hoeveel tijd de behandeling in beslag zal nemen.

Wat kan ik verwachten?

Na een behandeltraject zijn de klachten bij de meeste mensen verdwenen. Het kan ook zijn dat de klachten niet helemaal weg zijn, maar dat je nu wel weet hoe je ermee om moet gaan om er zo min mogelijk last van te hebben. Na een behandeling voelen mensen zich een stuk beter. Ze hebben meer zelfvertrouwen waardoor hun kijk op het probleem en het leven in het algemeen positief verandert.

Realiseer je wel dat je zelf voor deze resultaten moet zorgen. Inzet en motivatie zijn hierbij heel belangrijk.

Neem contact op

Wil je graag in gesprek met een psycholoog van Dokter Bosman, neem (geheel vrijblijvend) contact met ons op. Wij staan klaar om naar je te luisteren en geven je graag advies. 088 226 76 26 of meld je hier aan.

Meer over: Nieuws
Bijgewerkt: 12 april 2017