ZonMW subsidie toegekend aan Dokter Bosman en UMC Utrecht voor Netwerkintake

Met gepaste trots kondigen we aan dat ZonMW een subsidie heeft toegekend waarmee Dokter Bosman, samen met het UMC Utrecht, onderzoek gaat doen naar de inzet van de Netwerkintake

Doel onderzoek

Doel van de studie is om de brede inzet van de Netwerkintake te optimaliseren en te onderzoeken hoe deze aanpak bijdraagt aan toegang tot passende zorg met optimaal gebruik van de eigen kracht van cliënt, zijn/haar netwerk en alle betrokken disciplines.

Het project met de naam ‘De netwerkintake als startpunt van passende zorg’ zal lopen van februari 2023 tot en met januari 2025. Met de toekenning van deze subsidie komt geld, en daarmee tijd en ruimte, beschikbaar om de al ingezette implementatie van de Netwerkintake verder vorm te geven en bij behandelaren, cliënten en hun naasten na te gaan wat hun ervaringen met en de opbrengsten van de Netwerkintake zijn.

Met deze subsidie kan Dokter Bosman verder pionieren om de GGZ te innoveren. Samen met jullie inzet hopen we tot een mooi en betekenisvol onderzoek te komen. Informatie over verdere stappen binnen Dokter Bosman zullen spoedig volgen.

Met dank aan Sylke Toll, Karin Hagoort (UMCU), Shanna Phoa, Lidewij Knook en Floortje Scheepers (UMCU)!

Meer over: Nieuws
Bijgewerkt: 26 januari 2023