Depressiebehandelingen

bij Dokter Bosman

Wat is depressie?

Iedereen voelt zich wel eens somber of down. Zo’n sombere bui kan allerlei oorzaken hebben. Bijvoorbeeld een ruzie, ziekte of narigheid in de familie. Meestal verdwijnt die sombere bui vanzelf. Tijdelijke somberheid hoort bij het leven. Maar houdt deze somberheid lang aan of is die bijna voortdurend aanwezig? En belemmert dat je in je dagelijks functioneren? Dan is er wat anders aan de hand. Dan kan het zijn dat je een depressie hebt.

Een vermoeden van een depressie en dan?

Alleen een huisarts, psycholoog en/of psychiater kan een diagnose stellen. Een depressie is vaak goed te behandelen. Hoe dat het beste kan gebeuren, hangt af van de ernst van je depressieve klachten. Herken je bovenstaande kenmerken neem dan contact op met je huisarts en vraag een verwijzing. Er zijn dan verschillende therapievormen mogelijk. Cognitieve gedragstherapie, gedragstherapie en interpersoonlijke therapie zijn bijvoorbeeld opties bij een depressie. Daarnaast is mindfulness een vorm van behandeling waar veel mensen wat aan hebben. Via deze behandelmethode leer je met aandacht in het hier en nu te leven. Bij Dokter Bosman kiezen we hoe dan ook voor een persoonlijke aanpak.

Ben je somber of depressief?

Het is soms niet makkelijk te bepalen of je somber of depressief bent. Deze snelle tests kunnen een indicatie van wat er aan de hand is.

Heb je een najaarsdip?

Ben je somber? Heb je een najaarsdip? Of  is er meer aan de hand? Gebruik deze test om te ontdekken wat er speelt.

Doe de test

Ben je somber of depressief?

Niet iedere sombere bui is een depressie. Toch het is niet verstandig om met depressieve gevoelens te blijven rondlopen. Check of je in actie moet komen.

Doe de test

Kenmerken van depressie

Hoe weert je of je depressief bent? Met deze test, controleer je of je kenmerken van depressie hebt. Check of je in actie moet komen.

Doe de test

Dossier depressie

Heb je nog vragen of zoek je hulp?

Heb je nog vragen of zoek je hulp? Aarzel niet maar neem vrijblijvend contact met ons op.