Autisme week en Wereld Autisme Dag 2 april

Zaterdag 2 april, is het Wereld Autisme Dag. Jaarlijks wordt er op deze dag aandacht gevraagd voor mensen met een Autisme Spectrum Stoornis. Wereld Autisme Dag valt ook dit jaar weer tijdens de Autismeweek.

Autismeweek

De Autismeweek is van zaterdag 2 april tot en met zaterdag 9 april. Het thema is ‘Grenzen’. Samen met onze Autisme Kenniscentra besteden in deze week aandacht aan dit thema. Wij vinden dat Autisme positieve aandacht verdient. Wij delen tijdens de Autismeweek verhalen van onze ervaringsdeskundige en cliënten. Onze ervaringsdeskundige Jasper Wagteveld is een van de sprekers op het Autisme Congres op 9 april.

Grenzeloze mogelijkheden voor GZ-psychologen

Hoe ga je om met grenzen als GZ-psycholoog, wanneer je een cliënt met autisme helpt. Onze collega’s vertellen er over in een aantal blogs. Wij zien bij het Autisme Kenniscentrum een grote variëteit aan cliënten. Je werkt met cliënten waar iedereen andere eigenschappen heeft en de combinatie daarvan kan tot verrassende positieve resultaten leiden. Het is mooi is om te zien hoe cliënten met onze hulp hun grenzen leren en daardoor kunnen excelleren. Check hier onze mogelijkheden.

Meer over: Nieuws
Bijgewerkt: 30 maart 2022