Autismeweek in teken van diversiteit: Hoe uniek ben jij?

De Autismeweek vindt dit jaar plaats van 25 maart tot en met Wereld Autismedag op 2 april. Dit keer staat de diversiteit binnen het spectrum van autisme centraal: Hoe uniek ben jij? Want ken je één iemand met autisme, dan ken je één iemand met autisme.

Diversiteit

We laten graag zien hoe verschillend mensen met autisme zijn. Door een realistisch beeld te geven hoe het is om autisme te hebben, met alle positieve en negatieve kanten die daarbij horen. Dat dit hard nodig is, blijkt wel uit de factsheet ‘Autisme in de media’ die de AWA-projectgroep Beeldvorming en Inclusie momenteel ontwikkelt. Kranten berichten vooral negatief over autisme, maar tv-series en tweets zijn positiever.

Activiteiten

Tijdens de Autismeweek organiseert de NVA in het hele land activiteiten. Zo is er op maandag 27 maart de lezing ‘Diversiteit binnen het spectrum van autisme’ door Sander Begeer (hoogleraar ‘Diversiteit en Autisme’ aan de Vrije Universiteit van Amsterdam) en Jasper Wagteveld, ervaringsdeskundige Dokter Bosman en ambassadeur NVA.

Op vrijdag 31 maart reikt de NVA de AutismeVriendelijkheidsprijzen uit aan de organisatie, persoon en leerkracht die het meest rekening houdt met autisme.

Kijk voor alle activiteiten, die in de Autismeweek plaatsvinden op de site van autismeweek.nl 

bron: autisme.nl

Meer over: Autisme, Nieuws
Bijgewerkt: 21 maart 2023