Blog “Je gaat pas zien als je het doorhebt”

Sep is twaalf jaar en vertelt zijn verhaal over het hebben van een dwangstoornis en ADD. Hij leert ons vooral te kijken naar de positieve eigenschappen. Dat heeft hem veel verder geholpen.

Het verhaal van Sep

Ik ben Sep ik ben 12 jaar. Mijn sterke eigenschappen zijn dat ik sportief en behulpzaam ben. Ik heb bij Dokter Bosman voor mezelf behandelingen gehad. Ik heb ook samen met mijn ouders en mijn zus behandelingen gedaan.

Last van dwang

Ik kwam bij Dokter Bosman omdat ik in eerste instantie erg last had van dwang met handelingen en gedachten. Deze dwang was niet het enige waar ik mee zat, ik had ook last van ADD en Gilles de la Tourette. Ik heb geleerd dat dit nou eenmaal bij mij hoort. Ook heb ik geleerd om zelfverzekerder in mijn schoenen te staan en ook heb ik het onderwerp bespreekbaar gemaakt in mijn omgeving. Ik kan door de behandeling beter oplossingen voor mezelf bedenken en ook weet ik nu beter wat ik nodig heb. Hierbij denk ik nu ook meer aan de behoeftes van onder andere mijn gezin.

De 10 regels van Sep

Mijn band met mijn ouders en mijn zus is nu veel sterker geworden. Ik zit op voetbal. Johan Cruyff heeft de 14 ‘gouden regels van Cruyfff’. Dit zijn gedragsregels voor meer sportiviteit bij de voetbal of op het schoolplein.

Om anderen te te helpen hoe ze om kunnen gaan met problemen heb ik samen met mijn behandelaar van Dokter Bosman deze blog gemaakt. Hierin heb ik ongeveer zoals Cruyff de 10 regels van Sep gemaakt, zoals ik erover denk. Dit zijn voor mij ook geheugensteuntjes voor momenten dat het weer wat minder met mij gaat.    

Meer over: Nieuws
Bijgewerkt: 25 maart 2019