Mindfulness: aandacht voor het moment

mindfulness
Relaxen, kunnen we dat nog? Tegenwoordig lijkt het haast onmogelijk om tijd te vinden om ons écht te ontspannen. Ben je gestrest, somber of angstig? Maak eens kennis met Mindfulness. Mindfulness kalmeert je brein en koppelt je even los van die constante stroom van informatie.

Aandacht voor het moment

Met Mindfulness realiseer je waarom je sommige gedachten hebt. Je gaat beseffen dat je nare gedachten die je ongelukkig maken, niet zo serieus hoeft te nemen. Je neemt even rust en koppelt jezelf los van die constante stroom van informatie. Bij Mindfulness gaat het om aandacht voor het moment. Stress komt bijna altijd doordat je jezelf zorgen maakt om de toekomst of het verleden. Door je aandacht te richten op het moment, wordt stress verminderd.

Mindfulness is niet zweverig

Mindfulness helpt je om concreet bewust te zijn van wat er zich in het moment afspeelt. Wat voel ik in mijn lijf? Wat hoor ik om me heen? Wat zie ik? Dus niet overmatig zweven in gedachten. De positieve effecten van Mindfulness zijn ook herhaaldelijk wetenschappelijk bewezen. Zo vermindert het angstigheid, somberheid en stress, en helpt het bij slaapproblemen en maag- en darmklachten.

Hoe Mindful ben jij?

Ben jij benieuwd hoe Mindful jij in het leven staat? Doe de Dokter Bosman zelftest en krijg binnen enkele minuten het antwoord. Klik hier om de “Hoe Mindful ben jij?”-zelftest in te vullen:

Dokter Bosman is er voor jou

Dokter Bosman is er voor kinderen en volwassenen. Of je nu te maken hebt met stress, slaapproblemen, angsten of een burn-out. Jouw dromen staan voor ons centraal. Ons doel is ervoor te zorgen dat jij een prettiger leven hebt, waarin je je kansen kunt benutten en je talent ontplooien.

Onze Mindfulness trainingen worden verzorgd door onze beste specialisten op dit vlak. Wil je weten of een training iets voor jou of jouw kind is of wil je meer informatie? Bel dan 088 226 76 26 of meld je hier aan.

 

Meer over: Nieuws
Bijgewerkt: 14 juli 2016