Blue Monday theatervoorstelling over angst en depressie

Youtube Marjolijn van Kooten

Maandag 21 januari is het weer Blue Monday, oftewel de zogenaamde meest deprimerende dag van het jaar. De dag waarop wij ons massaal somber, verdrietig en depressief zouden voelen. Reden voor cabaretière Marjolijn van Kooten om een gratis psychologische cabaretvoorstelling te geven voor mensen met depressie.

Zwartkijker en depressieve angsthaas

Op Blue Monday biedt Marjolijn van Kooten een speciale voorstelling voor mensen met psychische klachten aan. De voorstelling is een compilatie over haar leven met psychische klachten en wordt vertelt vanuit haar eigen ervaringen, zelf heeft ze jarenlang last van angsten en depressies gehad.

In de voorstelling zingt ze over haar leven als zwartkijker en depressieve angsthaas. Ook vertelt ze met een gezonde dosis zelfspot over de angst voor een terugval, de hoop op een leven zonder angst en depressie. Gedurende haar behandeling ontdekte van Kooten haar passie voor cabaret met hulp van haar psychiater.

Humor werkt helend

Het doel van de voorstelling is om mensen met depressie of angstklachten in te laten zien dat het beter kan worden en hierbij enigszins te helpen. “Humor werkt helend en relativerend. Ik hoop het taboe dat nu nog op psychische aandoeningen rust, te kunnen doorbreken. Als dat eraf is, kunnen mensen er gemakkelijker over praten. En dat lucht op.” Ook wil ze graag helpen bij het doorbreken van het taboe rond angst en depressie. ”Aangezien er steeds meer mensen lijden aan depressie, angst, burn-out en suïcidegedachten is alle taboedoorbrekende aandacht welkom.”

Tickets

De Blue Monday voorstelling vindt op 21 januari plaats in het Betty Asfalt Complex in Amsterdam om 19:00 uur en is gratis te bezoeken. Tickets zijn te reserveren via bettyasfalt.nl.

Contact

Ervaar jij depressieve gedachten en gevoelens die van invloed zijn op jouw dagelijks leven? En wil je er graag over in gesprek met een professional? Onze specialisten staan klaar om naar je te luisteren en voorzien je van advies. Bel ons op 088 226 76 26 of mail ons.


Bron: margriet.nl

Meer over: Autisme, Autisme Kenniscentrum, Nieuws
Bijgewerkt: 15 januari 2019