Corona beleid Dokter Bosman update

Op 21 april was de persconferentie van de Nederlandse regering. Welke gevolgen de uitkomsten van deze persconferentie heeft voor ons beleid hebben we voor je op een rij gezet.

Regulier zorg loopt door, juist nu digitaal

Het is duidelijk dat de periode van anders werken nog tot tenminste tot 20 mei duurt. Op deze manier moet het tempo van het coronavirus afgeremd worden. Zowel vanuit de richtlijn GGZ als vanuit het ministerie van ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport is de lijn alle reguliere zorg op maat door te laten lopen. We gebruiken voor ons handelen de richtlijn GGZ en corona. Deze richtlijn lees je hier

De uitgangspunten van het beleid zijn:

  1. De zorg loopt door
  2. We behandelen op afstand
  3. Als dat niet mogelijk is, is – onder voorwaarden – face-to-face contact mogelijk.

Wanneer face-to-face contact? 

Alle behandelcontacten zijn zoveel mogelijk digitaal via beeldbellen, telefonisch contact, chat, of cliëntportaal berichten. Bij het face-to-face-contact is het toepassen van de regels om besmetting te voorkomen belangrijk. Stem indien nodig telkens af met onze behandelaren of het face-to-face contact die dag kan doorgaan. We monitoren samen met jou de gezondheidstoestand.

Algemene richtlijnen

  • aandacht voor handhygiëne (wassen, desinfectie);
  • geen handen schudden;
  • 1,5 meter afstand houden;
  • geen afspraak wanneer de cliënt hoest, niest of koorts heeft;
  • de cliënt komt alleen op de poli/afspraak, of zo nodig met een naastbetrokkene.

Kinderen tot en met 12 jaar 

Kinderen tot en met 12 jaar kunnen ook binnen de anderhalve meter onderzocht worden. We vragen ouders (indien mogelijk) buiten het gebouw te blijven, of anders tenminste op 1,5 meter afstand in acht te nemen. 

Contact

Ben je bij Dokter Bosman in behandeling? Heb je behoefte aan extra hulp of contact? Schroom niet en neem contact op met je behandelaar. Je hoeft niet te wachten tot je eerst volgende afspraak. Doe dit bij voorkeur in ons cliëntportaal. Wij zijn er voor je. Juist nu.

Ook als je geen cliënt bent kun je bellen met 088 226 76 26 of mailen.  

Meer over: Nieuws
Bijgewerkt: 22 april 2020