Onderzoek naar effecten Covid-19 op geestelijk welzijn

Er loopt er een groot internationaal onderzoek genaamd COH-FIT naar de effecten van de COVID-19 pandemie op lichamelijk en geestelijk welzijn wereldwijd. Dit onderzoek heeft momenteel al deelnemers uit 140 verschillende landen. Prof. Thérèse van Amelsvoort (Universiteit Maastricht) is een van de Nederlandse onderzoekers.

Deelnemers gezocht

Op dit moment hebben we 1175 deelnemers en we hebben zeker 1500 deelnemers nodig, anders wordt onze data niet apart geanalyseerd en zou kostbare informatie verloren gaan. Dit zou zonde zijn! 

Over het onderzoek

Het COH-FIT project (Collaborative Outcomes study on Health and Functioning during Infection Times) is de grootste studie in zijn soort en meet de impact van de COVID-19 pandemie op fysieke en mentale gezondheid wereldwijd. Het COH-FIT project wordt uitgevoerd door een netwerk van meer dan 200 internationale onderzoekers, geleid door Prof. Christoph Correll (VS/Duitsland) en Dr. Marco Solmi (Italië).

Het onderzoek heeft als doel om informatie te verzamelen van meer dan 100.000 deelnemers in 25 talen, uit meer dan 40 landen en van 6 continenten. Zowel volwassenen, als adolescenten en kinderen kunnen meedoen. Het onderzoek wordt in Nederland geleid door Thérèse van Amelsvoort, Dorien Nieman, Iris Sommer en Jim van Os.

Korte en lange termijn effecten Covid-19 pandemie

Het COH-FIT onderzoek verzamelt nu data om een beeld te krijgen van acute en lange termijn effecten. Het COH-FIT project probeert een bijdrage te leveren door risico en beschermende factoren voor fysieke en mentale gezondheidsproblemen gedurende een pandemie/een periode met beperkingen voor fysiek contact in beeld te brengen. Het onderzoek helpt bij het identificeren van therapeutische doelen om slechte gezondheidsresultaten te voorkomen.

Contact

Heb je hulp nodig? En wil je graag in gesprek met een professional? Bel ons op 088 226 76 26 of mail ons. De eerste stap is altijd een bezoek naar de huisarts voor een verwijzing.

Meer over: Nieuws
Bijgewerkt: 14 september 2020