Dokter Bosman opent na de zomer een nieuwe praktijk voor jeugdzorg in Zutphen.

nieuwe praktijk

Dokter Bosman is een van de snelst groeiende organisaties in Nederland voor geestelijke gezondheidszorg. Mensen echt verder helpen in hun leven met een persoonlijke aanpak Dat was de reden waarom wij 10 jaar geleden gestart zijn met Dokter Bosman. Wij vinden namelijk dat geestelijke gezondheidszorg beter kan. Dokter Bosman is uitgegroeid tot een gezond en levendig bedrijf met meer dan 250 medewerkers die zich dagelijks inzetten voor de persoonlijke groei en een prettiger leven van onze cliënten.

Er is voor Zutphen gekozen omdat er ruimte is voor een nieuwe praktijk en de gemeente de zaken wat betreft de jeugdzorg goed op orde heeft.

Jeugdzorg problematiek

In nogal wat gemeenten zijn er wachtlijsten in de jeugdzorg. Dat heeft vooral te maken met het feit dat die gemeenten, die verantwoordelijk zijn voor de jeugdzorg, maar een bepaald budget beschikbaar stellen en deze specifieke zorg dus te krap inkopen. De mate van jeugdzorg is afhankelijk de mate van geld. Terwijl het toch zo zou moeten zijn de behoefte aan jeugdzorg de omvang van de middelen bepaald. Hoe dan ook: het gevolg is dat wachttijden ontstaan. In Zutphen is het gelukkig goed geregeld en zijn de wachtlijsten gering. Ook een goede samenwerking tussen gemeente en ggz-instellingen is van belang. Daarin is de gemeente Zutphen ook een goed voorbeeld van hoe het kan. Daarom willen we ons hier vestigen.

Nieuwe praktijk drie dagen open

De praktijk van Bosman gaat vooralsnog drie dagen per week open in Zutphen. We zijn weliswaar niet nieuw in de regio, maar wel in Zutphen. De partijen waar we mee van doen hebben, moeten ons nog leren kennen. We starten rustig, met het oogmerk straks verder te groeien. We zijn een middelgrote organisatie op dit terrein, met een grote mate van flexibiliteit. Op het moment dat er een piek zou ontstaan in de vraag, kunnen we snel schakelen.

Kind en jeugd tot 18 jaar

De nieuwe praktijk richt zich op de geestelijke gezondheidszorg voor kinderen en jongeren tot 18 jaar, die lijden aan stoornissen rond gedrag, persoonlijkheid, angsten of stemmingen. In het later stadium komen er wellicht ook behandelingen voor volwassenen bij. De praktijk gaat 1 september open en wordt gevestigd aan de Dreef 4 in Zutphen.

Wil je meer weten of wil je werken voor Dokter Bosman, bel dan 088 226 77 00

Meer over: Jeugdzorg, Kinderen en Jeugd, Nieuws
Bijgewerkt: 25 juli 2017