Graffiti Workshop Psychomotorische Therapie bij Dokter Bosman

Psychomotorische therapie (PMT) is er voor volwassenen, jongeren en kinderen die kampen met: angst, autisme, depressie, dwangstoornissen of trauma.

Samen met de therapeut worden er (lichamelijke) oefeningen en opdrachten gedaan. Deze oefeningen en opdrachten zijn speciaal gericht op wat het lichaam aangeeft: lichamelijke spanningen, lichaamsbeleving, lichaamstaal, lichaamshouding, bewegingsgedrag en ademhaling. Het doel hiervan is om eigen lichaamssignalen en gevoelens te onderzoeken waardoor psychische klachten verminderen of zelfs kunnen verdwijnen.

Graffiti Workshop Ruurlo

Dokter Bosman Ruurlo hield onlangs een graffiti workshop voor PMT cliënten in Ruurlo. Het initiatief is ontstaan toen Ton, psychomotorisch therapeut, samen met een cliënt aan het brainstormen was, waar hij zich in interesseerde en wat zijn talenten zijn. Al snel benoemde hij dat hij goed kon tekenen en van hieruit ontstond het idee om de PMT ruimte op te pimpen met graffiti.

Zo geschiedde een mooie ochtend waar meer dan 10 cliënten aan deel hebben genomen en hun eigen creaties op de muur hebben gespoten. De wand was ingedeeld in verschillende vakken. De cliënten konden een vakje uitkiezen waar ze graag hun creatie wilde hebben staan. Ze mochten een plaatje of foto uitkiezen en de aanwezige graffiti artist Sjoerd zette vervolgens een ruwe schets op de muur. De cliënten mochten het vervolgens naar wens afmaken.

Interactie en inspiratie

De ochtend was ingedeeld in drie groepen van maximaal 45 minuten, zodat de cliënten niet te lang blootgesteld werden aan damp gassen die vrijkomen bij het graffiti spuiten. Al met al leverde het mooie interactieve momenten op, ouders, broers en zussen waren ook welkom om te komen kijken en assisteren. Ton hoopt door middel van de workshop anderen geïnspireerd te hebben en te laten zien dat het goed kan zijn om de behandeling af en toe anders in te richten.

Contact

Heb je vragen over wat psychomotorische therapie voor jou of jouw kind kan betekenen? Ben je geïnteresseerd in deze behandelmethodiek? Bel ons op 088 226 76 26 of meld je hier aan.

Meer over: Nieuws
Bijgewerkt: 26 november 2018