Klasgenootje steunt jongen met autisme op eerste schooldag

klasgenootje steunt jongen met autisme

Bron: Twitter @_SJPeace_


Een foto van twee Amerikaanse jongetjes die handen vasthouden op de eerste schooldag is viral gegaan om een hele speciale reden.

Spannende eerste schooldag

Op de foto is de 8-jarige Christian zien, die de hand van zijn huilende klasgenoot Connor vasthoudt. De eerste schooldag is voor de meeste kinderen al spannend maar voor Connor was het nog spannender. Het jongetje heeft autisme, hierdoor was hij overweldigd door de drukte en de nieuwe prikkels en was het nog een stuk intenser. Christian zag dat het niet goed ging met zijn klasgenootje en nam zijn hand om hem te steunen, vervolgens liet hij deze niet meer los tot ze plaats hadden genomen in het klaslokaal.

Een vriendelijk gebaar

De moeder van Christian deelde het hartverwarmende verhaal op Facebook en geeft aan erg trots te zijn op haar zoon. De moeder van Connor liet weten elke dag bang te zijn dat haar zoon uitgelachen zal worden. De moeders vinden de nieuw gevormde band tussen hun zoons dan ook erg inspirerend. Ze sluiten af met de uitspraak dat een vriendelijk gebaar iemands leven of zelfs de wereld kan veranderen.

Contact

Twijfel je of je kind autisme heeft? Of over problemen in gedrag of emoties bij jouw kind? Bel ons op 088 226 76 26 of mail ons. De eerste stap is altijd een bezoek naar de huisarts voor een verwijzing.

Bron: Twitter @_SJPeace_

Meer over: Nieuws
Bijgewerkt: 28 augustus 2019