Last van vliegangst, 4 tips om ermee om te gaan

Vakantievoorpret? Lekker ontspannen op vakantie? Niet voor de vele Nederlanders met vliegangst. Als je niet met het vliegtuig naar Spanje durft, pak je toch gewoon de auto? Toch kan vliegangst vervelende en zelfs verstrekkende gevolgen hebben.

Vliegangst in cijfers

Ongeveer 22% van de Nederlanders is zo bang om te vliegen dat ze onder geen beding in het vliegtuig stappen en 13% vliegt alleen als ze er niet onder uit kunnenStap je binnenkort ondanks je vliegangst in het vliegtuig? Dan kan het helpen om de volgende adviezen op te volgen:

  • Lees je in. Verdiep je in statistieken en cijfers en zie hoe veilig vliegen is. Het is geen fabeltje dat er meer mensen in het verkeer omkomen dan tijdens een vlucht.
  • Ontspan tijdens je reis. Een verkrampte houding maakt de angst erger. Adem langzaam in en uit en probeer je spieren zo veel mogelijk te ontspannen.
  • Gebruik afleidingstechnieken tijdens de vlucht. Maak een kruiswoordpuzzle, luister naar muziek of het geklets van de andere passagiers of probeer te slapen.
  • Kijk naar de gezichtsuitdrukkingen en het gedrag van de stewards en stewardessen. Het kan je helpen te ontspannen als je ziet dat zij zich ook nergens druk om maken.

Meer informatie?

Heb jij last van vliegangst en wil daarvan af? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Onze specialisten staan klaar om naar je te luisteren en voorzien je van advies. Wil je weten wat Dokter Bosman voor jou kan betekenen? Bel ons op 088 226 76 26 of meld je hier aan.

Meer over: Angst, Nieuws
Bijgewerkt: 18 juli 2018