Mensen die veel tijd besteden aan diëten en hierdoor kilo’s verliezen hebben een hogere kans op depressie. University College in London heeft dit onderzocht door 2000 obesitaspatiënten te ondervragen. Uit de resultaten bleek dat afvallen de respondenten niet gelukkiger maakte.

De ondervraagden die succesvol kilo’s waren kwijtgeraakt hadden twee keer zoveel kans om zich neerslachtig, eenzaam en lusteloos te voelen dan de ondervraagden die op hetzelfde gewicht waren gebleven of zelfs waren aangekomen. De obesitaspatiënten hebben eerder kans op een depressie door de leugens die de reclame-industrie ze voorschotelt. Mensen die afvallen geloven vaak dat het leven na gewichtsverlies drastisch anders zal zijn. Op het moment dat de kilo’s zijn verdwenen blijft dit gewenste effect uit, en voelen ze zich teleurgesteld.

Voor aanvang van het onderzoek werden de ondervraagden gewogen en kregen zij vragen over hoe vaak ze zich gelukkig, eenzaam of depressief voelde. Vier jaar later werden de ondervraagden er weer bijgehaald. Ruim 14% had ten minste 5% lichaamsgewicht verloren. Uit testen werd aangetoond dat de bloeddruk van de meesten was gedaald en de schadelijke vetten in het bloed drastisch verminderd waren.

De stemming van de meesten was echter neerslachtig. Degenen die waren afgevallen bleken na psychologische testen 78% meer kans te hebben op symptomen die duiden op depressie dan degenen die op hetzelfde gewicht waren gebleven.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Bel dan 088 226 76 26 of meld je dan hier aan.

Bron: Nu.nl

 

Meer over: Depressie
Bijgewerkt: 29 juli 2015