Nieuwsoverzicht

Berichten over Depressie

AI tegen depressie

Lang niet alle cliënten die kampen met depressieve klachten zijn geholpen met medicatie. Dat is geen nieuws: behandelaren zien – net als cliënten – dikwijls dat medicijnen niet werken. Maar…

Yoga op doktersrecept tegen angst en depressie?

Wetenschappelijke studies suggereerden al dat yoga een middel kon zijn om de symptomen van depressie en angst te verminderen. Nu levert een nieuw onderzoek het bewijs dat yoga- en ademhalingsoefeningen…

Depressie tips, vaarwel blue monday

Je herkent vast het gevoel dat je het liefst de hele dag in bed wil blijven. Een dipje is niet erg, dat gaat vanzelf over. Een echte depressie niet. Dus voel je je al een tijdje rot, slaap je slecht en ben je voortdurend moe? Kom in actie met onderstaande tips en zeg Blue Monday vaarwel.

Ben ik dit of is het mijn stoornis?

Wees gewoon jezelf, zo luidt de opdracht in tijden van toenemende authenticiteitsverheerlijking. Maar wat is dat eigenlijk als dit ‘zelf’ kampt met depressies of autisme? Filosoof Roy Dings promoveert deze week aan de Radboud Universiteit in Nijmegen op dit vraagstuk.

Omgaan met depressie in je omgeving

Opmerkingen als “Kop op” of “Iedereen heeft wel eens een dipje” zijn goed bedoeld, maar wanneer iemand met een depressie kampt, heeft diegene hier weinig boodschap aan.