Nieuwe hulpwaaier angst beschikbaar

Tamara Luijer, orthopedagoog bij Dokter Bosman in Bunschoten, heeft twee psychologische hulpmiddelen ontworpen. De hulpwaaier Angst en Mindset gesprekskaarten.

Vertaalslag theorie en praktijk

Bij Dokter Bosman werken gedreven psychologen die zichzelf willen verbeteren. We hebben altijd een onderbouwing voor wat wij doen. Want we weten wél waarover we praten. Zo niet, dan gaan we op onderzoek uit en komen terug als specialist. Dit doen wij door bijvoorbeeld een vertaalslag te maken tussen theorie en praktijk.

Nieuwe psychologische hulpmiddelen

Tamara Luijer, orthopedagoog bij Dokter Bosman in Bunschoten, heeft twee psychologische hulpmiddelen ontworpen. Het eerste hulpmiddel, de hulpwaaier Angst, maakt vanuit de theorie over angststoornissen en cognitieve gedragstherapie een vertaalslag naar de praktijk voor leerkrachten. In de hulpwaaier wordt aandacht besteed aan oorzaken en gevolgen van angst, hoe angst zich uit in de klas en hoe leerkrachten kinderen en jongeren met angst kunnen begeleiden.

Mindset gesprekskaarten

Het tweede hulpmiddel, de Mindset gesprekskaarten, maakt een koppeling van de theorie over mindset naar praktische onderwerpen die door een leerkracht of begeleider besproken kunnen worden. Deze gesprekskaarten – bedoeld voor kinderen in het basisonderwijs – geven onder andere uitleg over hoe je leert, wat je kunt doen wanneer iemand kritiek op je heeft en hoe je positief kunt leren denken. De vragen op de kaarten sporen aan om actief te werken aan een groeimindset.

Contact

Door het ontwerpen van deze hulpmiddelen wordt er een kortere lijn gelegd tussen psychologie en het werkveld, waardoor de begeleiding voor jongeren steeds beter aansluit op de huidige kennis en wetenschap. Psychologische hulp nodig? Bel 088-2267626 of mail ons.

Meer over: Angst
Bijgewerkt: 29 mei 2019