Wat is positieve gezondheid?

Wij zien een psychologische behandeling niet als een doel op zich om klachten te bestrijden. Het is een middel om je te helpen je persoonlijke doelen te bereiken. Bij aanmelding en tijdens je behandeling word je uitgenodigd om je gezondheid te meten. Met de uitkomst stel je je persoonlijke behandeldoelen vast. Wij bespreken met je wat een concrete verbetering is, wanneer de behandeling geslaagd is en kan stoppen. Door tijdens de behandeling te blijven meten, merk je gelijk of de behandeling werkt. Je weet dan wanneer het door jouw gewenste eindresultaat van de behandeling bereikt is.

De kracht van mensen

Positieve gezondheid is een nieuwe manier van kijken naar gezondheid. Gezondheid gaat om het kunnen omgaan met de sociale, lichamelijke en mentale uitdagingen van het leven, zodat je er zelf invloed op hebt. De gedachte om cliënten voorop te stellen is de kern van het concept Positieve Gezondheid van Machteld Huber. Gezondheid wordt daarbij niet langer gezien als de af- of aanwezigheid van ziekte, maar als het vermogen van mensen om met fysieke, emotionele en sociale uitdagingen en veranderingen om te gaan en zoveel mogelijk zelf de regie te voeren. Wat ons betreft verovert de Positieve Gezondheid dan ook snel de geestelijke gezondheidszorg. Want ook, of misschien wel juíst in de geestelijke gezondheidszorg is het belangrijk om naar de kracht van mensen te kijken.

Positieve gezondheid meten

Bij positieve gezondheid staat een betekenisvol leven centraal. Daarom vragen wij je wat je zélf het liefst zou willen veranderen. Dat doe je door naar zes verschillende aspecten van je leven te kijken. Dit stimuleert je om zelf na te denken over hoe het met je gaat, wat wil je veranderen en wie of wat is er nodig in je omgeving om dat te bereiken.

Wat meet je dan?

Als je op de iconen hieronder klikt, zie je op welke zes deelgebieden je positieve gezondheid wordt gemeten en wat dat betekent.

Wij staan voor je klaar

Wil je graag in gesprek met een professional van Dokter Bosman? Onze specialisten staan voor je klaar om naar je te luisteren en geven je graag advies. Bel ons op 088 226 76 26 of meld je hier aan.