Dennis (21) vertelt op school waarom hij dood wilde

psychische klachten

De dappere Dennis vertelt zijn schoolgenoten over zijn zelfmoordpoging van een half jaar geleden. Hierin werd hij begeleidt door 3FM-dj Tannaz Hajeby. Dennis vertelt wat er aan de hand was en hoe belangrijk het is om over psychische klachten te praten, zo meldt NPO3FM.

Psychische klachten? ‘kom uit de kast’

Afgelopen mei organiseerde 3FM Tussenuur samen met MIND de #openup-week. Hierin stimuleerden ze jongeren om ‘uit de kast te komen’ met psychische klachten. Dit omdat uit eigen onderzoek van 3FM bleek dat vier op de tien jongeren kampt met dergelijke klachten. Des te meer reden om vanuit 3FM en MIND het taboe omtrent psychische problemen te doorbreken.

#openup van 3FM

Toen Dennis over #openup hoorde op 3FM, zat hij middenin een eigen traject bij de geestelijke gezondheidszorg. Hij deed eind 2016 een zelfmoordpoging en daarna sprak hij voor het eerst in zijn leven met een hulpverlener over zijn psychische gezondheid. Dennis ondervond hoe belangrijk het was om open te zijn over dit soort zaken, omdat vaak niet aan de buitenkant is te zien hoe je je vanbinnen voelt.

En dus raapte Dennis al zijn moed bij elkaar en stuurde 3FM een mail. Dat hij graag op zijn school over het belang van #openup wilde vertellen. Dat hij zijn schoolgenoten wilde duidelijk maken waarom hij deed wat hij deed, maar ook hoeveel kracht hij haalde uit het praten hierover.

DJ Tannaz Hajeby voelde zich geroepen om Dennis hierbij te begeleiden. Zij is niet alleen dj bij 3FM en FunX, maar volgt ook een opleiding tot maatschappelijk werkster, dus dit onderwerp gaat haar aan het hart. Toen ze gevraagd werd of zij Dennis wilde begeleiden bij zijn speech, wist ze niet hoe snel ze ‘ja’ moest zeggen.

Contact

Worstel jij met psychische klachten en wil je graag in gesprek met een professional? Neem altijd eerst contact op met je huisarts en vraag om een verwijzing. Wil je weten wat Dokter Bosman voor je kan betekenen? Neem dan contact met ons op of bel 088 226 76 26.

Bron: npo3fm.nl

Meer over: Depressie, Klachten
Bijgewerkt: 17 augustus 2017