Relatiestress voorkomen op vakantie: vijf tips

relatie en vakantie

Samen met je partner op vakantie gaan kan een ultieme relatietest zijn. Het begint vaak met het kiezen van een bestemming. Verschillende ideeën over wat te doen op vakantie, stress voor vertrek of teveel bezig zijn met werk of social media tijdens de reis kunnen je vakantieplezier behoorlijk op scherp zetten. Helaas gaan liefde en vakantie niet altijd goed samen: juist op vakantie staan relaties soms flink onder druk. Wij geven je daarom vijf praktische tips om relatiestress tijdens je vakantie te voorkomen.

Vakantie en relatiestress, onze tips

Tip 1: Communiceren

Het is belangrijk om vooraf de tijd te nemen om over de geplande vakantie te praten. Spreek voor je vakantie je verwachtingen en wensen uit. Laat weten wat je vindt en blijf praten. Daarin ligt de sleutel van relatiegeluk.

Tip 2: Laat je verrassen

Het beste recept om te ontsnappen aan de dagelijkse sleur is om samen nieuwe dingen te ontdekken. Reis naar onbekende plaatsen, ga eens linksaf waar je anders rechtsaf zou gaan. De herinneringen van jullie tijd samen wordt op die manier geïntensiveerd en dat is goed voor de team spirit.

Tip 3: Zoek diepgang

Diepzinnige gesprekken leveren jou en je partner meer geluk op. Daar knapt je relatie ook na de vakantie van op.

Tip 3: Go solo

Of het nu gaat om winkelen, fietsen of surfen: zo nu en dan je eigen ding doen op vakantie bevordert het ontspannend vakantiegevoel en zorgt ervoor dat je elkaar iets nieuws te vertellen hebt. Ook op een romantische trip is het goed om tijd zonder elkaar door te brengen. Als je allebei even iets voor jezelf doet, dan is de tijd samen ook weer mooier.

Tip 4: Netwerk uit. Relatie aan.

Een constant rinkelende telefoon of het continu checken van social media en e-mails kan het beeld van idyllische saamhorigheid ernstig verstoren. Heb begrip voor elkaar als het aankomt op het gebruik van telefoon of tablet, maar er zijn grenzen. Neem de tijd voor elkaar. Werk kan wel even wachten en social media updates kunnen gemist worden.

Tip 5: Laat je hart spreken

Geef je partner, vooral tijdens de vakantie, de bevestiging die er in het dagelijks leven misschien soms bij inschiet. Als je op reis gebreken ontdekt die je thuis nog niet waren opgevallen, probeer dan je aandacht te richten op de positieve aspecten van je partner. Mist hij een afslag denk dan “er komt nog een afslag”. Neem de kleine fouten met humor en herinner jezelf en elkaar aan het feit dat je op vakantie bent!

Contact

Wil je graag in gesprek met een professional? Neem dan vrijblijvend contact op met Dokter Bosman. Onze specialisten staan klaar om naar je te luisteren en geven je graag advies. Bel 088 226 76 26 of mail ons.

 

Meer over: Nieuws
Bijgewerkt: 25 juli 2018